Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
4 Nisan 2021, 12:58
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1345

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 4. Sınıf MEB Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı 48-49. sayfa cevapları Adalet ve Eşitlik

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

Aşağıdaki resimlerden yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.

1. Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmış mıdır?
Cevap: Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmıştır.


2. Tilki, leyleğe karşı adil davranmış mıdır?
Cevap: Tilki, leyleğe karşı adil davranmamıştır çünkü leylek tabaktaki yemeği rahatça yiyememektedir.


3. Leylek çorbasını niçin içememiştir?
Cevap: Leylek tilki gibi bir ağzı olmadığı için çorbayı içememiştir.


4. Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almış mıdır?
Cevap: Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almamıştır.


5. Tilki ile leylek arasında adaletin sağlanması için ne yapılmalıdır? Tartışınız.
Cevap: Tilki leylek arasında adaletin sağlanması için leyleğin daha rahat yiyebileceği bir şekilde sunum yapmalıdır.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 49 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 49 Ders Kitabı Cevapları

Hayvanlar arasında yapılan yarışın adil olduğunu düşünüyor musunuz? Neden? Açıklayınız.
Cevap: Hayvanlar arasında yapılan yarış adil değildir. Çünkü kaplan, tavşan, fil ve kaplumbağanın hızları aynı değildir. Hızları aynı olsaydı adil bir yarış olurdu.


Etkinlik

Özel gereksinimli kişilere yönelik adaletli olunması için çözüm önerileriniz nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Özel gerekensimli bireylere yönelik adaletli olunması için her türlü sosyal aktivitenin bulunduğu alana rampa şeklinde yollar bulundurulmalıdır. Böylece özel gereksinimli kişiler sorun yaşamaz ve adil bir ortam olur.


Değerlendirme Çalışmaları

1. Eşitlik ile adalet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap: Eşitlik iki yada daha fazla şeyin aynı/denk olmasıdır. Adalet ise insanın haklarını eksiksiz verilmesidir.


2. Adaletli bir insan olmak için neler yapılmalıdır? Anlatınız.
Cevap: Adaletli bir insan olabilmek için insanların haklarını gözetmeli ve bunların yerine getirilmesi için çaba göstermeliyiz.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ders Kitabı 46-47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.