Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
19 Nisan 2021, 10:27
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 453

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 118-119-120. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

2020-2021 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 118-119-120. sayfa cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları


1. Çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:

a) 184 x 62= 11408

b) 328 x 44= 14432

c) 251 x 73= 18323

ç) 320 x 23= 7360

d) 990 x 34= 33660

e) 785 x 24= 18840


2. Kutucuklardaki işlemlerin sonuçları eşittir. Buna göre noktalı yere kaç yazılmalıdır?
Cevap:
(86 x 22) x 9= 17028
… yerine 9 gelmelidir.



3. Çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:

a) 8 x 2000= 16000

b) 71 x 800= 56800

c) 782 x 60= 46920

ç) 66 x 50=3300

d) 88 x 25=2200

e) 42 x 5= 210


4. İşlemleri zihinden yapınız. İşlemler ile işlemlerin sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları

5. Damla, yandaki çarpma işleminin sonucunu, aşağıdaki gibi tahmin etmiştir. Damla’nın, çarpma işleminin sonucunu tahmin ederken kullandığı yöntemi açıklayınız. İşlem sonucunu bularak Damla’nın tahminini, işlem sonucu ile karşılaştırınız. (91 x 9 = ?)
Cevap: Damla 9 sayısını yuvarlayarak tahmin etmiştir. Tam sonuç ise 91 x 9= 819’dur. Tahmini sonuç tam sonuçtan 81 fazladır.


6. Dilek, uzunluğu 400 m olan daire şeklindeki koşu pistinin etrafında 38 tur koşuyor. Buna göre Dilek, toplam kaç metre koşmuştur?
Cevap: 400 x 38= 15200 m koşmuştur.


7. Şemadaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı çıkışa ulaştınız?
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları


8. Bölme işlemlerini yapınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


9. Bölme işlemlerini zihinden yapınız. Bölümleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları 3.resim

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları

10. Yanda verilen bölme işlemindeki bölümü öğrenciler, aşağıdaki gibi tahmin ettiler. Hangi öğrencinin tahmini, işlem sonucuna diğerlerinden daha yakındır?

Soru: 888/11= ?
Ayşe: Bence 80’dir.
Selim: Bence 85 olmalı.
Pınar: 75’tir.
Akın: Tahminim 90’dır.
Cevap: İşlem sonucu 80,72 ‘dir. En yakın cevabı 80 diyerek Ayşe vermiştir.


11. 760 metre uzunluğundaki bir yola yirmişer metre aralıklarla elektrik direkleri dikilecektir. Buna göre kaç elektrik direğine ihtiyaç vardır?
Cevap: 760/20 = 38 elektrik direğine ihtiyaç vardır.



12. Bölme işlemlerini yapınız. Yaptığınız bölme işlemlerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap: Doğruluğunu tespit etmek için bölme işleminin tersi olan çarpma işlemi yapılır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları 2.resim

13. Yandaki çözüme uygun bir problem kurunuz.
Cevap: Bir tavuk çiftliğinde 22 tavuk vardır. 2 haftada toplam 572 yumurta vermektedir. Tavuk başına yumurta sayısı eşittir. Çiftlik sahibinin elinde 83 yumurta var ve bir tavuğun bütün yumurtalarını alıyor. Buna göre elinde toplam kaç yumurta olmuştur?


14. İfadelerdeki ◊ yerine uygun sayıları yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


15. Aşağıdaki ifadelerin eşitlik durumunun sağlanabilmesi için yapılabilecek işlemleri belirtiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları 4.resimdüzenlendi


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 120-121-122. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.