Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
15 Mayıs 2020, 16:20
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 146-147-148-149-150-151-152-153-154. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

2019-2020 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 146. sayfa cevapları Kesirlerle İlgili Problemler ve Zaman-Ölçü Birimleri

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. 11/9 kesrinin 2/9 fazlasının 7/9 eksiği hangi kesre eşit olur? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

11/9 + 2/9 = 13/9
13/9 – 7/9 = 6/9


2. Yonca, bir kutu sütün önce 3/7’ünü, sonra 2/7’sini içiyor. Buna göre kutuda, sütün kaçta kaçı kalmıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

3/7 + 2/7 = 5/7’i içti.
7/7 – 5/7 = 2/7’si kaldı.


3. Bir kasa üzümün 4/15’ü satılırsa kasada üzümün kaçta kaçı kalır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

15/15 = kasanın tamamı
15/15 – 4/15 = 11/15’i kalır.


4. Bir sınıftaki öğrencilerin 4/10’ü erkektir. Buna göre sınıftakilerin kaçta kaçı kız öğrencidir? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

10/10 – 4/10 = 6/10’sı kız öğrencidir.


5. Bir terzi, üç gün boyunca bir top kumaşın sırasıyla günlük 5/13, 2/13 ve 3/13’ünü kullandı. Terzi, üç gün boyunca kumaşın toplam kaçta kaçını kullanmıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

5/13 + 2/13 + 3/13 = 10/13’unu kullanmıştır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 149 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. Eşit olan süreleri eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 149 Ders Kitabı Cevapları


2. Dönüştürmelerdeki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap: 

a) 511 sn. = 8 dk. 41 sn.
b) 6 dk. 42 sn. = 402 sn.
c) 426 dk. =
7 sa. 6 dk.
ç) 4 sa. 21 dk. = 261 dk.


3. Hasan Bey, çalıştığı şirkette yaptığı sunumu önceden söz verdiği gibi 3 saat 50 dakikada tamamlamıştır. Buna göre Hasan Bey, sunumu kaç dakikada tamamlamıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

3 saat = 180 dakika
180 + 50 = 230 dakikada tamamlamıştır.


4. Zeynep Hanım, çok sevdiği annesi ile telefonda 7 dakika 25 saniye konuştu. Zeynep Hanım, annesi ile telefonda kaç saniye konuşmuştur? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

7 dakika = 420 saniye
420 + 25 = 445 saniye konuşmuştur.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1. Eşit olan süreleri eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları


2. Şemadaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı çıkışa ulaştınız?
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları (1)


3. Şengül Hanım, 2018 yılı boyunca ve 2019 yılının Ocak ayında Ankara’da yaşadı. Buna göre Şengül Hanım, kaç gün boyunca Ankara’da yaşamıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap:

1 yıl = 365 gün
1 ay = 30 gün
365 + 30 = 395 gün Ankara’da yaşamıştır.


4. 2 yıllık süre, 100 haftalık süreden kaç gün fazladır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 

1 yıl = 365 gün
365 x 2 = 730 gün
100 hafta = 700 gün

730 – 700 = 30 gün fazladır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145-146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.