Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
7 Şubat 2021, 12:59
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 247

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 230-231-232-233-234. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

2020-2021 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 230-231-232-233-234. sayfa cevapları 5. Ünite Değerlendirilmesi

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 230 Ders Kitabı Cevapları

1. Şekiller ile şekillere ait olan kenarları eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 230 Ders Kitabı Cevapları

2. Yukarıdaki kare ve dikdörtgenin köşelerini isimlendiriniz ve kenar özelliklerini belirleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 230 Ders Kitabı Cevapları

3. Verilen ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Kenar uzunlukları 2 cm, 5 cm, 4 cm olan üçgen, çeşitkenar üçgendir.

(Y) Bir üçgen hem çeşitkenar, hem de eşkenar olabilir.

(D) Kenar uzunlukları 7 cm, 7 cm, 7 cm olan üçgen, eşkenar üçgendir.

(Y) Üç kenar uzunluğu eşit olan üçgene ikizkenar üçgen denir.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

4. Yanda açınımı verilen küp oluşturulduğunda ev resminin karşısında hangi resim bulunur?
Cevap: Küp oluşturulduğunda ev
resminin karşısında araba resmi bulunur.

5. Yandaki yapının izometrik kâğıttaki çizimini boyayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

6. Yandaki tangramın düzlem modeli olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap: Düzlemdir.

7. Yukarıda verilen açılara göre tabloyu tamamlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

8. Yandaki A açısı, aşağıdaki standart olmayan birimlerden hangisi ile ölçülürse ölçme sonucu, diğerlerinden daha fazla olur? Şeklin altındaki boş kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki kareli kâğıtta verilen açıların çeşitlerini altlarındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

10. Noktalı kâğıda, ölçüsü 30°, 45°, 90°, 135° ve 180° olan birer açıyı açıölçer (iletki) yardımıyla çiziniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

11. Aşağıdakilerden simetrik olanları boyayınız. Simetrik olanların simetri eksenlerini çiziniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

12. Merve, bir şeklin verilen doğruya göre simetriğini yandaki gibi çizdi. Buna göre Merve, hangi renkli kutucuğun simetriğini yanlış çizmiştir? Rengin altındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

13. Uzunluğu “mm” ile belirtilen nesneyi yuvarlak içine alınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları

14. Karşılaştırmalardaki boş kutucuklara “<, >, =” sembollerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

a) 5000 m (=) 5 km
b) 12 km (>) 1200 m
c) 3 cm 4 mm (<) 344 mm
ç) 1 km 13 m (<) 1130 m
d) 150 cm (>) 500 mm
e) 400 cm (=) 4 m

16. Bir tırtıl, dakikada 7 cm yol gidiyor. Buna göre tırtıl, aynı hızla 1 saatte kaç m kaç cm yol gider?
Cevap:

1 saat = 60 dk
7 x 60 = 420 cm
420 cm = 4 m 20 cm

17. Bir sınıfta 28 öğrenci vardır. Her bir öğrenci, sınıfa 42 mm uzunluğunda birer kurdele getirdi. Kurdelelerden 3’ü yıpranmış olduğu için kenara ayrıldı. Kalan kurdeleler uç uca eklenirse kaç mm’lik bir kurdele elde edilir?
Cevap:

28 – 3 = 25
25 x 42 = 1050 mm

18. Şermin Hanım, her gün 3 km’lik yolda yürüyüş yapmaktadır. Şermin Hanım, önce yolun 1 km 250 m’lik bölümünü, sonra ise 1 km 75 m’lik bölümünü yürüdü. Bu durumda Şermin Hanım’ın yürüyüşünü tamamlaması için kaç m daha yürümesi gerekmektedir?
Cevap:

1 km 250 m + 1 km 75 m = 2 km 325 m
3 km – 2 km 325 m = 675 m


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 208-209. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.