Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Haziran 2021, 10:17
Enes Enes
Editor
Konu Sayısı: 152

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 260-261-262-263-264-265. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

2020-2021 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 260. sayfa cevapları Tartma Birimleri Arasındaki İlişkiler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Değerleri eşit olan tartma ölçülerini eşleştiriniz.
Cevap: 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları


2. Oduncu Hüsnü Bey, 7 t 287 kg odun satmıştır. Buna göre Hüsnü Bey, kaç kg odun satmıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 7287 kg odun satmıştır.


3. Nazlı’nın köpeğinin kütlesi 7620 gramdır. Buna göre Nazlı’nın köpeğinin kütlesi kaç kg kaç g’dır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 7 kg 620 g’dır. 


4. Bir madde, hassas tartı ile tartılıyor. Tartı, 5 g 18 mg’ı gösteriyor. Buna göre tartılan maddenin kütlesi kaç mg’dır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 5018 mg’dır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 265 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Bir yük treninin 6 vagonu vardır. Her bir vagonun taşıma kapasitesi 10 ton olduğuna göre yük treninin taşıma kapasitesi kaç kg’dır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 10×6= 60 ton taşıma kapasitesi vardır.


2. Mavi maddenin kütlesi; yeşil maddenin kütlesine eşit, mor maddenin kütlesinden 7 mg azdır. Mavi madde, 25 mg olduğuna göre üç maddenin kütleleri toplamı kaç mg’dır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 25+25+18= 68 mg’dır.


3. Osman Bey, marketten aldığı 7 kg toz şekerin 2 kg 100 gramını hoşaf, 1 kg 200 gramını kek ve 700 gramını tatlı yaparken kullandı. Buna göre Osman Bey’in kaç kg toz şekeri kalmıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: 7kg= 7000g
7000-2100-1200-700=3000g 

3000g = 3kg toz şekeri kalmıştır.


4. Yukarıda verilenleri kullanarak bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz. (Çözümü defterinize yapınız.)
Cevap: Furkan 40, Özge 18, İrem 30 ve Davut 25 kg’dır. Verilenlere göre dört arkadaşın toplam ağırlıklarını bulalım.
40+18+30+25= 113 kg’dır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 248-249-250-251. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.