Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
24 Aralık 2020, 14:31
Enes Enes
Yönetici
Konu Sayısı: 132

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

1. Okunuşları verilen doğal sayıları noktalı yerlere yazınız.

a) 6349
b) 7616
c) 42313
ç) 65508
d) 210840
e) 900099


2. Aşağıda, yüzer ve biner saymada söylenen bazı sayılar verilmiştir. Boş kutucuklara uygun sayıları yazınız.
Cevap:

1600- 1700- 1800- 1900- 2000- 20100
8900- 9000- 9100- 9200- 9300- 9400
2000- 3000- 4000- 5000-6000- 7000
5000-6000-7000-8000-9000-10000


3. Öğrencilerin belirttiği doğal sayıların bölüklerini ve basamaklarını belirleyiniz. Sayıların basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları


4. Aşağıdaki doğal sayıları çözümleyiniz.
Cevap: 
a) 1348 : (1* 1000) + (3 * 100) + (4 * 10) + (8 * 1)
b) 9063 : (9 * 1000) + (6 * 10) + (3*1)
c) 12 008 : (1 * 10 000) + (2 * 1000) + (8 * 1)
ç) 125 070 : (1 * 100 000) + (2 * 10 000) + (5 * 1000) + (7 * 10)

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki doğal sayıları, en yakın onluğa ve yüzlüğe yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayılarla tabloyu doldurunuz.
Cevap: 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları


6. Akademisyen Sedat Bey 137 026, Melahat Hanım 2613, Engin Bey 699, Sevim Hanım 68 208 ve Nil Hanım 26 300 sayfa kitap okumuştur. Akademisyenlerin okuduğu sayfa sayılarını büyükten küçüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap: 137026>68208>26300>2613>699


7. Sayı örüntülerinin kurallarını açıklayınız.
Cevap: 
a) 8’er azalan sayılardan oluşmaktadır.
b) 21’er artan sayılardan oluşmaktadır.
c) 10’ar azalan sayılardan oluşmaktadır.


8. Aşağıdaki sayı örüntülerinin kurallarını açıklayınız. Sayı örüntülerinin artan mı, azalan mı olduğunu belirleyiniz.
Cevap: 

a) artan sayılar
b) artan sayılar
c) azalan sayılar


9. Toplama işlemlerinin sonuçlarını noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 

a) 6332
b) 3900
c) 6772
ç) 7330
d) 4848
e) 4580
f) 7562
g) 9199


10. Toplama işlemlerinde, sembollerin yerine yazılması gereken rakamları bulunuz.
Cevap: 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

11. Çıkarma işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a)4752
b) 3380
c) 4796
ç) 3694
d) 8082
e) 0408
f) 180
g) 4772
ğ) 1004
h) 2498
ı) 4860
i) 2702


12. Çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. İşlemler ile işlemlerin sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40-41-42-43-44-45. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.