Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
2 Ocak 2020, 11:09
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 205

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 70-71-72. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

2019-2020 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 70-71-72. sayfa cevapları 2. Ünite Değerlendirmesi

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

1. Şemalarda belirtilen işlemleri zihinden yapınız. Noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları


2. Tahtadaki işlemin sonucunu tahmin ediniz. Tahmininizi, işlem sonucu ile karşılaştırınız. Tahmin ederken kullandığınız yöntemi açıklayınız.
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları
Cevap: 2692 + 3759 = 6451


3. Bir ilçede 2640 yetişkin erkek, 2228 yetişkin kadın, 3020 çocuk yaşamaktadır. İlçede toplam kaç kişi yaşamaktadır?
Cevap: 2640 + 2228 + 3020 = 7888 ilçedeki toplam kişi


4. Nergis Hanım, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde yapılan, İstanbul’daki Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Yıldız Sarayı ile ilgili araştırma yapıyor. Araştırmasını yaparken üç ay boyunca sırasıyla aylık 1471, 2604 ve 3028 sayfa kitap okudu. Nergis Hanım, üç ay boyunca toplam kaç sayfa kitap okumuştur?
Cevap: 1471 + 2604 + 3028 = 7103 sayfa kitap okumuştur.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

5. Tabloda verilen çıkarma işlemlerinin sonuçlarını önce tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak tahminlerinizle, işlem sonuçlarını karşılaştırınız. Tabloyu tamamlayınız.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları


6. Dört basamaklı bir sayının binler basamağındaki rakam 3 artırılıp birler basamağındaki rakam 7 azaltılırsa sayı kaç artar?
Cevap:
Sayımız örneğin 2984
Yeni oluşacak sayı 5977
5977 – 2984 = 2993 artar.


7. (25 – 2890 – 1320- meyve – muz- kivi)
Yukarıda verilenleri kullanarak toplama ve çıkarma işlemleri ile çözülebilecek bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
Cevap: ” Bir manav toptancıdan 825 kg kivi ve bir miktar muz almıştır. Toplam 1320 kg meyve alan manav kaç kg muz almıştır? ”
1320 – 825 = 495 kg muz almıştır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

Eğlence Zamanı

Verilen kelimeleri bulmacada boyayınız. Boyanmayan harfleri şifre kutucuklarına yan yana yazarak şifreyi bulunuz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı ATA Yayıncılık Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 65-66-67-68-69. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.