Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
29 Eylül 2019, 15:58
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 182

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 40-41-42. Sayfa Cevapları CEM Ofset Yayınları

2019-2020  4. Sınıf CEM Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 40-41-42. sayfa cevapları Taşıtlara Biniş, Taşıtlardan İniş ve Taşıtlarda Yolculuk Kuralları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Trafik Güvenliği CEM Ofset Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlanalım

1. Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın kaldırımdan tarafa olan kapısından biniyorum.Çünkü yola açılan kapı tarafından araç çıkabilir ve istenmeyen kazalara sebep olabilir.

2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüğünüz yanlış davranışlar nelerdir? Bu davranışların doğruları nasıl olmalıdır?
Cevap:

Arabadan inerken kaldırımdan tarafı kullanması eğer şoför koltuğunda ise arkadan araç gelip gelmediğini kontrol etmesi lazım.


Araçtan birinin inmesi için aracın kaldırıma yanaşması gerekir.


Toplu taşıma araçlarına binerken taşıttan inenlerin inmesini bekledikten sonra sıra ile ön kapıdan araca binilmesi gerekir.Araçtan inerken aracın durması beklenir ve arka kapıdan sıra ile inilir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği CEM Ofset Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

Çalışma Zamanı

1. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Resimlerdeki doğru ve yanlış davranışlar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap:

Bu resimde toplu taşıma aracında yemek yendiğini, çöplerin yere atıldığını, koltukların ve camların karalandığını, ayaktaki bir yolcunun tutacaktan tutmadığını görmekteyiz.Bu davranışlar yanlıştır.


Bu resimde toplu taşıma aracında herkes doğru davranış sergilemektedir.Yaşlı ve çocuklara yer verilmiş, insanlar araca ve birbirlerine zarar vermemektedir.


2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Taşıtlara biniş ve taşıtlardan iniş kurallarına uygun davranışları gösteren resimlerin altındaki kutucuğa “D” işareti, uygun olmayan davranışları gösterenlerin altındaki kutucuğa “Y” işareti koyunuz. Uygun olmayan davranışların sebep olacağı durumları söyleyiniz.
Cevap:

2. Resimde araç durmadan çocuk inmeye çalışıyor. Bu durumda araç frene bastığında çocuk yere düşebilir. Araç tam olarak durmadan ve kaldırıma yanaşmadan inmemeliyiz.

3. Resimde toplu taşıma aracından inmeleri beklenmeden binmeye çalışan yolcular, birbirlerine zarar verebilirler.

4. Resimde araca kaldırım tarafından değil de trafiğin aktığı taraftan binmeye çalışıyor. Bu durumda arkadan gelen herhangi bir araç çocuğa ya da arabanın kapısına çarparak kayıplara sebep olabilir.


Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

1. Taşıtlara tam durmadan binip inmenin sebep olacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Taşıtlara tam durmadan binmeye çalıştığımızda tekerleğin altında ayağımızın kalması ya da çarparak canımızın acımasına sebep olur.Tam durmadan inmeye çalıştığımızda da ani frende savrularak düşmemize veya bir yere çarpmamıza sebep olur.

2. Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmenin yaratacağı tehlikeler nelerdir?
Cevap: Sürücünün dikkatini dağıtırsak yola odaklanamaz ve yoldaki bir araca çarpabilir. 

3. Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğunuz davranışlar nelerdir?
Cevap: Gençlerin yaşlı insanlara  ve hamile kadınlara yer vermemesi beni rahatsız ediyor.

4. Toplu taşıma araçlarına verilen zararları önlemek için neler yapılabilir?
Cevap: Hatalı davranışta bulunan insanları kibarca uyarmalıyız.

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan Yaya İken Uyduğumuz Trafik Kuralları Nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (4 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,75)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor