Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
22 Eylül 2020, 15:59
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 144

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları CEM Ofset Yayınları

2019-2020  4. Sınıf CEM Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 56-57. sayfa cevapları Değerlendirme Çalışması

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Trafik Güvenliği CEM Ofset Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

Değerlendirme Çalışması

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Trafiğin insan yaşamındaki yerini örneklerle açıklayınız.
Cevap: Trafik sayesinde ulaşılması gereken bir yere seyahat ederken rahat edebiliyoruz.


2. Trafik işaret ve levhalarının şekilleri neden farklıdır?
Cevap: Çünkü bazı işaretler ve levhalar yasakları gösterirken bazıları ise o durumda ne yapabileceğimizi göstermektedir.


3. Yaya kaldırımı olmayan yollarda uyulması gereken kurallar nelerdir?
Cevap: Yolun sağ tarafından arabaların olmadığı yerden yürümeliyiz.


4. Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir?
Cevap: Trafik ışıkları, yaya geçidi ve uyarı levhaları olması gerekir.


5. Taşıt trafiğine kapalı oyun alanlarında bisiklet, kaykay, scooter, paten vb. kullanırken alınacak güvenlik tedbirleri nelerdir?
Cevap: Dizlikler, dirseklikler ve kask gibi ekipmanları takmalıyız.


6. Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar nelerdir?
Cevap: Ambulans, polis ve itfaiye geçiş üstünlükleri olan başta gelen araçlardandır.


7. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın çevre kirliliğini önlemeye yönelik katkıları nelerdir?
Cevap: Toplu taşımada birden fazla insan taşındığı için trafikte araç fazlalığı olmayıp hava kirliliği önlenmiş oluyor.


8. Trafik kazalarının nedenleri nelerdir?
Cevap: Dikkatsizlik ve trafik kazalarına uyulmamasından dolaydır.


9. Emniyet kemeri takmanın ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemi nedir?
Cevap: Emniyet kemeri kaza anında bizi yerimizde tutar. Çocuk koltuğu ise henüz boyları yetmeyen küçük çocukların kaza anında korunması içindir.


10. Üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir?
Cevap: Emniyet kemeri takılmadığından ve hız yapıldığından dolayı sarsılıp veya rüzgara maruz kalıp düşebiliriz.


11. Trafik kurallarına uyulmadığında ne tür ekonomik kayıplar yaşanabilir?
Cevap: Hem polisler veya kameralar tarafından ceza yeriz hemde kaza yapıp aracımıza  veya başkasının aracına hasar verebiliriz.


12. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olmaya yönelik örnek olabilecek davranışlar neler olabilir?
Cevap: Trafik kurallarına uymak olabilir.


B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

  1. D
  2. Y
  3. D
  4. Y
  5. D
  6. Y
  7. D
  8. Y
  9. D
  10. D
  11. D
  12. D
  13. D
  14. D

4. Sınıf Trafik Güvenliği CEM Ofset Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?
Cevap: D şıkkıdır.


2. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi bilgilendirme amaçlıdır?
Cevap: A şıkkıdır.


3. Aşağıdaki trafik işaret levhalarından hangisi yasaklama amaçlıdır?
Cevap: C şıkkıdır.


4. Aşağıda karşıya geçişlerle ilgili uyulması gereken kurallar verilmiştir.
Cevap: D şıkkıdır.


5. Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C şıkkıdır.


6. Aşağıdakilerden hangisi yük taşımak için kullanılmaz?
Cevap: B şıkkıdır.


7. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının nedenlerinden değildir?
Cevap: C şıkkıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 53-54. Sayfa Cevapları CEM Ofset Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.