Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
24 Şubat 2020, 13:54
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70. Sayfa Cevapları CEM Ofset Yayınları

4. Sınıf CEM Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-71. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışması

4. Sınıf Trafik Güvenliği CEM Ofset Yayınları Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında görüşme nasıl yapılmalı ve görevliye ne tür bilgiler verilmelidir?
Cevap: Sakin ve soğukkanlı bir şekilde iletişim kurulmalı, ad, soyad, telefon numarası verilmeli ve oradaki durum hakkında bilgi verilmelidir.

2. 112 dışında acil durumlarda aranabilecek numaralar nelerdir?
Cevap: Polis, İtfaiye, Jandarma aranabilir.

3. Araçlarda ilk yardım çantası bulundurmak zorunlu mudur? Neden?
Cevap: Evet zorunludur. Çünkü ilk yardım hayat kurtarır.

4. Sıyrık, bere, çürük, ezik vb. hafif yaralanmalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları nelerdir? Sırasıyla söyleyiniz.
Cevap: Yara temizlenir ve üzerine yara bandı veya steril bez ile kapatılır.

5. İlk yardım uygulamalarında doğru müdahalenin önemi nedir?
Cevap: Yanlış müdahale engel veya ölüme sebebiyet verebilir.


B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

(D) 1. Acil Çağrı Merkezinin numarası 112’dir.
(Y) 2. 112 acil bir durum olmasa da aranabilir.
(D)3. 112 sadece trafik kazalarında değil her türlü acil durumda aranabilir.
(D) 4. Kaza anında yaralıya yapılan yanlış müdahaleler, sakatlıklara ve ölümlere sebep olabilir.
(Y) 5. İlk yardım uygulamalarını bilmesek bile yaralıya müdahale etmeliyiz.
(Y) 6. İlk yardım çantasında ilaç da bulundurulur.
(D)7. Sıyrık, ezik gibi hafif yaralanmalarda yaralı bölge, antiseptik solüsyon ile temizlenmelidir.
(Y) 8. İlk yardım uygulamalarında öncelikli amaç hasta ya da yaralıyı iyileştirmektir.


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıda verilen acil durum numaralarından hangisi yanlıştır?
Cevap: B. Polis İmdat – 112


2. I. Kendini tanıtma
II. Kazanın olduğu yeri kısa ve öz anlatma
III. Yaralı sayısını bildirme
112 Acil Çağrı Merkezi arandığında yukarıdaki bilgilerden hangileri verilmelidir?
Cevap: D. I, II ve III


3. I. Kaza anında yaralıya derhal müdahale edilmelidir.
II. İlk yardım bilgisi olmayan kişiler, ilk yardım uygulaması yapmamalıdır.
III. Yanlış müdahaleler, sakatlık ve ölümlere neden olabilir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C. II ve III


4. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunmaz?
Cevap: A. Ağrı kesici


5. Aşağıdaki araçlardan hangisinin geçiş üstünlüğü yoktur?
Cevap: B. Okul servis aracı


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70-71. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.