Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
12 Ağustos 2021, 17:19
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 307

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 21-22-23-24. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 21-22-23-24. Sayfa Cevapları Yardımcı Kaynak 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 21 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. Sorunun Cevabı: A) İnsan hakları

1. Sorunun Cevabı: C) Tüm insanlar eşittir.

1. Sorunun Cevabı: C) Düğüm (gelişme)

1. Sorunun Cevabı: C) Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna.

1. Sorunun Cevabı: D) Kutlarım, oyunu sen kazandın.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 22 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

(Aşağıdaki ilk yedi soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Kediyi sokakta bulup evine götüren kimdir?
Cevap: Berber Hasip

2. Kedinin kaderi hangi olaylarla ve nasıl değişiyor?
Cevap: Berber Hasip evlendikten sonra karısı kediye ısınamamış ve berber dükkanında yaşamaya başlamış.

3. Kedi, neden evden kovulduğuna üzülmüyor?
Cevap: Berber dükkanında eğlendiği için üzülmüyor.

4. Kedi, hangi duruma üzülüyor?
Cevap: İnsanların konuştuklarını pek fazla anlamadığı için üzülmektedir.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 23 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

5. Kedi, yaşamını sürdürmek için kendini nasıl avutuyor?
Cevap: Kendine kedi olduğunu hatırlatarak kendini avutuyor.

6. Okuduğunuz parçaya göre kedi hangi duygular içerisindedir?
Cevap: Mutlu, üzgün.

7. Metne bir başlık belirleyiniz. Bu başlığı belirleme nedeninizi de yazınız.
Cevap: Ben Bir Kediyim

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 24 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

9. Aşağıdaki paragrafı okuyarak eş sesli kelimelerin altını çiziniz. Bu kelimeleri farklı iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.
Cevap: Gül, çalmak, bağ.

Bu gül çok güzel.
Gülmek sana çok yakışıyor.

Kapıyı çaldık ama açan olmadı.
Ayşe’nin cüzdanını çalmışlar.

Teyzemlere bağdan üzüm gelmiş.
Ayakkabının iplerini bağladın mı?

10. Aşağıdaki ifadeleri okuyunuz. İfadeler doğruysa başlarındaki “D”yi, yanlışsa “Y”yi işaretleyiniz.
Cevap:

(Y) “Mahallemizde işlerini çok iyi yapan değerli ustalar…” ifadesinde eş anlamlı kelime yoktur.

(D) “Biraz daha orada kalsaydık, çaya yetişemeyecektik.” cümlesinde sadece bir eş sesli kelime vardır.

(D) “Türkiye’nin en büyük dağı, Ağrı dağıdır.” cümlesinde “dağıdır” kelimesi yanlış yazılmıştır.

(D) Şiirin okuyucuda veya dinleyicide uyandırdığı duyguya “şiirin ana duygusu” denir.

(Y) Hikâye edici metinler iki bölümden oluşur. Bunlar serim ve çözümdür.

(D) “Yer, zaman, olay ve kişiler” hikâye türündeki metinlerin unsurlarıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 261-262-263. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.