Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Ağustos 2021, 21:23
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 62-63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 62-63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 Konusunda 4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 62-63-64-65 ve 66. Sayfa Cevaplarını bu konuda paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 62-63-64-65-66. Sayfa Cevapları Yardımcı Kaynak Çoktan Seçmeli Sorular ve Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 62 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda, doğru seçeneği işaretleyiniz.
1.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 62 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Yukarıdaki görselde hangi güzel davranış ön plana çıkmaktadır?
Cevap: Cevap: B) Yaşlılara yardımcı olmak


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “düşmek” kelimesi mecaz anlamda kullanılmıştır?
Cevap: C) Yalancı biri olduğunu fark edince gözümden düştü.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de, da” bağlacı yanlış yazılmıştır?
Cevap: B) O kitabı ikimizde okumalıyız.


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde “sıcak” kelimesi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
Cevap: C) Bu kadar sıcakken çorbayı içemem ki.


5.
4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 62 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak
Yukarıdaki dizelerin vermek istediği mesaj nedir?
Cevap: D) Barış


6. Aşağıdakilerden hangisi karşılaştırma cümlesi değildir?
Cevap: C) Annem bir melek gibiydi o kıyafetle.


7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “Ona verilen bu görevi başarıyla tamamladı.” cümlesindeki altı çizili kelimenin eş anlamlısıdır?
Cevap: B) Vazife


8. Hangi cümlede nokta işareti gereksiz kullanılmıştır?
Cevap: A) 5. inci blokta oturuyoruz.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 64 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Metinde hangi erdemlerden söz edilmektedir?
Cevap: Metinde yardımsever olma, olaylara sevgi ile yaklaşma, başkasını düşünme gibi erdemlerden söz edilmektedir.


2. Annesinin Enrico’ya kızmasının nedeni nedir? Annesinin, oğluna kızmasını haklı buluyor musunuz? Yanıtınızı nedenleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap: Annesinin Enrico’ya kızmasının nedeni dilenci bir kadının yanından geçerken kadına bakmamış, cebinde parası varken kadına vermemiştir. Annesinin, oğluna kızmasını haklı bulmuyorum. Çünkü bu zamanda insanlar ihtiyacı olmadığı halde dileniyor. Bu yüzden annesini haklı bulmuyorum.


3. Enrico’nun annesi zor durumdaki insanlara neden yardım edilmesi gerektiğini söylüyor?
Cevap: Enrico’nun annesi zor durumdaki insanlara yardım edilmesini düşünüyor. Çünkü o insan aç olabilir. Evde yemek yapacak malzemesi yoktur.  


4. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Metnin ana fikri insnalara yardım etmek gerekliliği.


5. Metnin hikâye unsurlarını aşağıdaki kavram haritasına yazınız.
Cevap:

Metnin Adı : Fakirler

Yer: Sokak

Zaman : Geçmiş zaman kullanılmıştır.

Olay : Bir annenin cebinde parası olan çocuğunun sokaktaki dilenciye yardım etmemesi.

Kişiler : Anne, çocuk, dilenen insanlar


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 65 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

6. Metinde geçen gerçek, mecaz ve terim anlamlı kelimelere birer örnek veriniz.
Cevap:

Gerçek Anlam : Evlat

Mecaz Anlam : Elleri uzatan sefalet

Terim Anlam : Para


7. Aşağıdaki ifadeler doğruysa “D”yi, yanlışsa “Y”yi işaretleyiniz.
Cevap:

(Y) “Onun kalbini kırmak istemezdim.” cümlesinde mecaz anlamıyla kullanılan kelime yoktur.

(D) “Masmavi denizi görünce içimi bir huzur kapladı.” cümlesinde hem pekiştirmeli kelime hem de mecaz anlamıyla kullanılan kelime vardır.

(Y)“İkibinonyılında doğmuşum.” cümlesinde sayısal ifadeler yanlış yazılmıştır.

(D) “Prof. Dr. Pakize Deniz, doğayı korumamız hakkında bizi bilgilendirdi.” cümlesinde kısaltmalar doğru şekilde kullanılmıştır.

(D)“İkinizi de bu cumartesi evimizde ağırlamak istiyorum.” cümlesinde bağlaç olan “de” ile ek olan “-de”nin yazımı doğrudur.


8. Aşağıda verilen atasözlerini tablodaki kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.
Cevap:

Atılan ok geri dönmez.

El elin eşeğini türkü çağırarak arar.

Balık baştan kokar.

Üzüm üzüme baka baka kararır.

İki dinle bir söyle.

Mum dibine ışık vermez.

Ayağını  yorganına göre uzat.

Gül dikensiz olmaz.


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 66 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

9. Aşağıdaki paragrafta yer alan eş sesli kelimeleri belirleyiniz. Bu kelimeleri, metindeki anlamları dışında farklı cümlelerde kullanınız.
Cevap:

Kelime : Kuru
Cümlem : Elbisem sonunda kurumuş.


Kelime : Göz
Cümlem : Anahtar çekmecenin gözünde


Kelime : Kazma
Cümlem : Define arayanlar tarlayı kazıyordu.


Kelime : Gül
Cümlem : O gülünce dünyam renkleniyor.


10. Erdemler temasındaki okuma becerilerinizi aşağıdaki ölçütlere göre cevaplayınız.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 66 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 62-63-64-65-66. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 54-55-56-57-58-59-60-61. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.