Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Ağustos 2021, 22:06
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 373

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda 4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynağı 83-84-85-86 ve 87. sayfasındaki etkinlik ve soruların cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere sayfanın en altında bulunan Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları Yardımcı Kaynak  Çoktan Seçmeli Sorular ve Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 83 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda, doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. “Her fırsatta kitap okuduğum için canım hiç sıkılmıyor.” cümlesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: C) Kitapla ilgili bir benzetme yapılmıştır.


2. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yazım ve noktalama hatası içermemektedir?
Cevap: D) Belgeseldeki yavru aslanı gördün mü?


3.“Değerli bir kitap gerçek bir hazine olduğu için iyi bir okuyucu ona sahip olmak ister.” cümlesinde benzeyen ve kendisine benzetilen hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap:  B) Kitap – Hazine


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde “okumak” farklı bir anlamda kullanılmıştır?
Cevap: A) Onu ne kadar sevdiği bakışlarından okunuyor.


5. Kaynakçada, aşağıdaki bilgilerden hangisi yer almaz?
Cevap: C) Sayfa sayısı


6.
Kitap en iyi arkadaş
Bana neyi sorsam söyler.
Ne anlatsa en sonunda
Çalış, iyi, doğru ol der.

Yukarıda verilen dörtlükten hareketle hangi düşünceye ulaşılamaz?
Cevap: C) Kitaplar paylaşılmalıdır.


7. Aşağıdaki ifadelerin hangisinde bir deyim kullanılmıştır?
Cevap: A) Otobüse ucu ucuna yetiştik.


8. Aşağıdaki cümlelerden hangisi bir metnin “gelişme” bölümünden alınmış olabilir?
Cevap: A) Zozo, kocaman bir ormanda yaşayan upuzun boylu, neşeli ve meraklı bir zürafaydı.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 84 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

(Aşağıda verilen ilk beş soruyu metne göre cevaplayınız.)
1. Yazarın küçükken en tatlı eğlence kaynağı olarak gördüğü şey nedir? Aşağıya yazınız.
Cevap: Yazarın küçükken en tatlı eğlence kaynağı olarak gördüğü şey resimli kitapların yapraklarını çevirmekmiş.


2. Bu parçada yazarın hangi özelliğinden söz edilmektedir?
Cevap: Bu parçada yazar çocukken aldığı en büyük zevk kitap okumak ve o kitaptaki resimlerle ilgili hayaller kurmakmış.


3. Yazarın en çok istek duyduğu şey nedir?
Cevap: Yazarın en çok istek duyduğu şey kitap okumakmış


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 85 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. “Önümde açık bir kitap olduğu zaman, kendimi bütün masal şehzadelerinden daha mutlu sayardım.” cümlesinde yazarın kullandığı benzetme sanatını nasıl yaptığını yazınız.
Cevap:  Yazar burada kendini masal şehzadelerine benzetiyor.


5. Parçanın konusunu ve ana fikrini yazınız.

Konusu: Kitap okumanın insana verdiği güzel duygular.

Ana fikri: Kitap okurken insana kurdurduğu hayaller.


6.Yukarıdaki parçada geçen zıt ve eş anlamlı kelimeleri belirleyerek aşağıdaki tabloya yazınız. Belirlediğiniz kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını birer cümlede kullanınız.
Cevap:

Acı – Tatlı

Çay çok acıydı.

Akşam tatlı yedim.

Suret – Yüz 

Suretini hatırlamak çok zor olmuştu.

Yüzüne düzenli olarak bakım yaptırıyor.


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 86 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

7. Aşağıda verilen cümlelerdeki eş sesli kelimeleri belirleyiniz. Belirlediğiniz kelimeleri farklı anlamlarıyla birer cümlede kullanarak aşağıya yazınız.

Oyunda kır saçlı bir adamın rolünü oynardı.
Cevap: Telefonunu kırmış.

Bu kitaptan bin adet satıldı.
Cevap: Otobüse bindi.

Şarkı söylerken kimse onunla alay edemezdi.
Cevap: Alay aldığı emirle koşmaya başladı.

Yazdığı şiiri kimse beğenmeyince yüzünü astı.
Cevap: Yüz verdikçe tepemize çıktı.

Atalarımız at binenin kılıç kuşananın, demişler.
Cevap: Elindeki eski eşyaları attı.


8. Aşağıdaki metinde yay ayraçların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap:

ÜMİT ÜNAL (: ) (” ) BU FİLM, GÖLGESİZLER (‘ ) DEN ÇIKACAK FİLMLERDEN SADECE BİRİ (… )

(” )Film süreci başlamadan önce hiç Hasan Ali Toptaş okumuş muydunuz (?)(” )Hasan Ali adını hep duyduğum ama okuyamadığım bir yazardı(.) İlk kez uyarlama teklifiyle birlikte Gölgesizler (‘ ) i (. ) Daha sonra üç kitabını daha okudum ve çok sevdim (.) (-) Gölgesizler metniyle tanışmanız nasıl oldu (?)Bildiğimiz kadarıyla film fikri Hakan Karahan(‘) a ait. Sizi Gölgesizler (‘) i beyaz perdeye aktarmaya ikna eden ne oldu(?) (-) Yapımcı Hakan Karahan bana kitabı ulaştırdı (.) Ben ilk okuyuşumda sinemaya dönüşmesi çok zor bir metin olduğunu ayrıca kitaptan(“)ticari (“) bir film çıkamayacağını kendisine söyledim(.) Ama bir yandan da kitap bir sinemacı için çok olanaklı dramatik bir yapı sunuyordu (.)Gölgesizler bence gücünü dilinden alan bir metin ve belirsizliklerle dolu (.) Hikâyesinin bütün inceliklerini satır aralarında saklayan bir yazar Hasan Ali(.) O satır aralarını keşfetmek ve onlara sinema diline uygun bir karşılık bulmak bana çok ilgi çekici göründü(.) İmkânsız denilen yolculuklara kalkışmak her maceracı için bir tutkudur (,)ben de birçok başka sanatçı gibi, bir maceracıyım(.)


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 87 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

9. Aşağıdaki konuşma kurallarını okuyunuz. Uyduğunuz kurallar için “Evet”, bazen uyduğunuz kurallar için “Bazen”, uymadığınız kurallar için de “Hayır”ı işaretleyiniz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 87 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 83-84-85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 76-77-78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.