Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
16 Haziran 2021, 13:45
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 180-181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık

4. Sınıf KOZA Yayınları Türkçe Ders Kitabı 180-181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları Dört Büyük Şair

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 180 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK

1. Sınıfa getirdiğiniz şiirlerden birini okuyunuz. Bu şiiri sevme nedeninizi açıklayınız.
Cevap: Bu şiiri okudukça okuyasım geliyor. Beni mutlu ettiği için seviyorum.

2.Sizce bir insanın şair olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
Cevap: Her şiir yazan şair değildir. Belli kurallara uyarak yazanlar şairdir. İçinde yazdığı şiirin duyguları olması gerekir. Yani hissetmesi gerekir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: Metinden alınan aşağıdaki kelimeleri bulmacada belirginleştiriniz. Bu kelimelerin anlamlarını metinde geçtikleri cümleden hareketle tahmin edip yazınız. Tahminlerinizi kelimelerin sözlük anlamlarıyla karşılaştırınız. Bu kelimeleri anlamlarıyla birlikte oluşturduğunuz sözlüğe yazdıktan sonra bunları birer cümlede kullanınız.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları

Tahminler

usta: İşinde iyi olan.
oturum: Toplantı.
sürgün: Belli bir yere sürülen kişi.
ödül: Yaptıklarından dolayı verilen hediye.
sanat: Bir duygunun dışa vurulmasını sağlayan yöntem.
ünlü: Herkesçe tanınan, bilinen.
sanatçı: Sanatı yapan kişi.
hüzün: Üzüntü.
çağdaş: Aynı dönemde olanlardan her biri.

Cümlelerim

usta: Babam artık usta olmuştu.
oturum: Açık oturumda her şeyden bahsedildi.
sürgün: Şunlar sürgün edildiler.
ödül: Bu yaptığından dolayı ona ödül verildi.
sanat: Sanatıyla bizi büyüledi.
ünlü: Birçok kişi ünlü olabiliyor.
sanatçı: Bu sanatçıyı çok seviyorum.
hüzün: Onu görünce çok hüzünlendi.
çağdaş: Şu iki şair çağdaş mı?

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik: Metinden alınan aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını altlarına yazınız. Bu kelimeleri aynı cümlede eş anlamlısı yerine kullanınız. Cümlelerin anlamı değişti mi? Neden? Metinde geçen diğer eş anlamlı kelimeleri belirleyiniz.
Cevap:

Şiirleri okundu, anıları tazelendi.

Eş anlamlısı: Hatıra.
Cümlem: Şiirleri okundu, hatıraları tazelendi.

Öbürlerinin adlarını da bilmeyen yoktur.

Eş anlamlısı: İsim.
Cümlem: Öbürlerinin isimlerini de bilmeyen yoktur.

Özgürlük ve yurt şairidir o.

Eş anlamlısı: Vatan.
Cümlem: Özgürlük ve vatan şairidir o.

3. Etkinlik: Okuduğunuz metinden hareketle adı geçen şairler hakkında verilen bilgileri uygun yerlere yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik: Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlılarını metinde bulunuz. Bunları birer cümlede kullanınız.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik: Şiire en yakın sanatlardan biri de müziktir. Bazı şairlerin, şiirlerini enstrümantal müzik eşliğinde okudukları bilinmektedir. Bildiğiniz böyle bir şair var mıdır? Varsa, şiirlerini dinlerken neler hissettiğinizi açıklayınız. Yoksa bilgi teknolojilerinden yararlanarak şiirlerini seslendiren ve aşağıda görselleri verilen şairleri araştırınız.

Siz bir şair olsaydınız şiirlerinizi seslendirerek sesli kayıt altına almak ister miydiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Evet, isterdim. Çünkü benim şiirlerimi benim sesimden dinlemek daha hoş ve güzel olurdu. Dinleyenler de mutlu olurdu. 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik: Defterinize yukarıdaki örneklerden farklı olacak şekilde içinde kısaltmaların geçtiği beş cümle yazınız.
Cevap: 

  • Mustafa Kemal Mah. burası.
  • Dr. Ayşe’ye gelmiştik biz.
  • 32 No.lu eve gideceksiniz.
  • 2 kg elma alabilir miyim?
  • Av. Mehmet Bey burada mı?

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik: Konusunu ve ana duygusunu belirleyerek bir şiir yazınız. Şiirinizi yazmadan önce yazmak istediklerinizi zihninizde tasarlayınız. Şiirinizde eş sesli ve mecaz anlamlı kelimeleri de kullanmaya özen gösteriniz. Ayrıca dilimize henüz yerleşmemiş yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılıklarını kullanmaya dikkat ediniz.
Cevap: 

OKUL

Okul bir kavak ağacı 
Bizde onun yaprakları
Bütün öğrenciler gibi
Bizde ona aidiz.

Sahip çıkalım ona
Dost olalım onunla
Güven kazanalım ki
Bizi bir dal gibi,
Sarsın etrafına

Konu: Okul sevgisi.

Ana fikri: Okulumuzu sevmeliyiz.

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

Film eleştirileri yapan güvenilir kaynaklardan araştırmalar yapınız. İmkânlarınız dâhilinde sınıfa sevdiğiniz bir filmin afişini ya da afişin çıktısını getiriniz.
Cevap:


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 172-173-174-175-176-177-178-179. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.