Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
5 Kasım 2019, 15:11
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1239

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 74-75-76. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık

2019-2020 4. Sınıf KOZA Yayınları Türkçe Ders Kitabı 74-75-76. sayfa cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları

Tema Değerlendirme Çalışmaları

1 – 6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Atatürk’ün yeşertmek için çok çalıştığı şehir metne göre aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. Ankara


2. Ankara’nın oksijen deposu neresidir?
Cevap: C. Orman Çiftliği


3. Orman Çiftliği’ne doğru giderken Atatürk’ün gözleri yol boyunca neyi arıyor?
Cevap: B. İğde ağacını

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları

4. Atatürk’ün neşesi neden kaçıyor?
Cevap: A. İğde ağacını göremediği için


5. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün aradığı iğde ağacına ait bir özelliktir?
Cevap: A. Cılız


6. Atatürk ülkesini nasıl görmek isteyen bir liderdir?
Cevap: B. Yeşillikler içinde


7. Aşağıda verilen noktalama işaretlerini kullanarak birer cümle yazınız.

virgül (,) ⇒ Spor takımı için okul parasıyla futbol topu, voleybol topu, tenis raketi ve tenis topu aldık.

tırnak işareti (” “) ⇒ Evden çıkınca annem “Üstüne kalın giysiler giy” dedi.

kesme işareti (‘) ⇒ TBMM’de onaylanan yasalar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer.

nokta (.) ⇒ Sabah saatlerinde Türkiye’nin bir çok bölgesine kar yağdı.

üç nokta (…) ⇒ Camdan dışarı sessiz ve usulca bakıyordu…


8. “Millî Mücadele ve Atatürk” temasında en çok hangi metni ya da etkinliği beğendiniz? Nedenleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap: Milli Mücadele ve Başkomutan Mustafa Kemal metnini çok beğendim. Çünkü Başkomutan Mustafa Kemal şiirinde atalarımızın ve ninelerimizin hangi fedakarlıklarla bu vatanı bizlere bıraktıklarını çok güzel bir şekilde anlatıyor.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları verilen ifadelerden en uygun olanları kullanarak tamamlayınız.

  • Atatürk’ün babasının adı ….Ali Rıza…. Efendi’dir.
  • Atatürk’ün içinde büyük bir ….doğa…. ve ….çocuk…. sevgisi bulunmaktaydı.
  • Atatürk’ün eserlerinden biri de ….Nutuk….’tur.
  • Atatürk ….1881…. yılında ….Selanik….’te doğdu.
  • Mustafa Kemal önce ….Mahalle Mektebi….ne daha sonra ….Şemsi Efendi….ilkokuluna gitti.
  • Mustafa Kemal ortaokulu ….Selanik Askeri Rüştiyesi….nde bitirdi.

11. Ali, Esra’ya severek oynadığı bir oyunun kurallarını anlatıyor. Ali’nin konuşurken dikkat etmesi gereken kuralların sonuna doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
Cevap: 

Konuşmasında seviyesine uygun cümleler kurmalıdır. [D]

Konuşmasını olabildiğince uzatmalıdır. [Y]

Konuşurken Esra’yla göz teması kurmalıdır. [D]

Esra’nın oyun hakkında yeterli bilgi sahibi olması için bağırarak konuşmalıdır. [Y]

Konu dışına çıkmadan konuşmalıdır. [D]

Esra’yla konuşurken nezaket kurallarına uygun davranmalıdır. [D]

Esra’nın oyunla ilgili sorularına cevap vermemelidir. [D]

Konuşmasında kelimeleri doğru telaffuz etmelidir. [D]

Oyunun kurallarını açık ve net şekilde açıklamalıdır. [D]


Sonraki Derse Hazırlık

Ön yargının neden olabileceği sorunlar hakkında aile büyüklerinizle konuşunuz. Onların deneyimlerinden önemli bulduklarınızı not ediniz.
Cevap: Ön yargı insanların hayatında yanlış kararlar vermesine yol açar. Örneğin bir insanı kişiliğini bilmeden ön yargıyla yaklaşırsak aramızdaki ilişkiyi kurmadan bitirebiliriz ve bu çok kötü bir şey olabilir. Belkide ön yargı ile yaklaştığımız kişi bizim hayatımızdaki en iyi dostlardan biri olabilir. Bu nedenle kimseye karşı ön yargı ile yaklaşmamalıyız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 67-68-69-70. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,64)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor