Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
26 Haziran 2021, 18:02
Enes Enes
İçerik Sağlayıcı
Konu Sayısı: 131

4. Sınıf Türkçe Telafi Kitabı 16-17-18-19-20-21-22. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Telafi Kitabı 16-17-18-19-20-21-22. Sayfa Cevapları ŞİİR ŞİİR TÜRKİYE

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 16 Telafi Kitabı Cevapları

9.ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları “Esra’nın Dişleri” adlı hikâyeye göre cevaplandırınız.
  1. Esra ne zaman okuldan geldi?
    Cevap: Pazartesi
  2. Kimin dişleri çürümüş?
    Cevap: Esra’ nın
  3. Annesi Esra’yı neden doktora götürdü?
    Cevap: Dişleri kanadığı için
  4. Doktor Esra’ya ne dedi?
    Cevap: Dişleri çürümüş ve  diş etleri gelişmemiş
  5. Doktor kime reçete yazdı?
    Cevap: Esra’ ya

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 17 Telafi Kitabı Cevapları

10. ETKİNLİK: Kitapların ilk sayfalarında içindekiler bölüm vardır. Bu bölümde kitabın içinde yer alan konu başlıkları yer alır. Böylece aranan konu kolayca bulunabilir. Dijital kaynaklarda da içindekiler kısmı bulunur. Basılı ve dijital kaynaklardaki sözlükler alfabe sırasına göre hazırlanır. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi sonucunda birçok kitabı, gazeteyi ve dergiyi dijital olarak da okumak mümkündür.

  1. Basılı kaynakta “Kitabın Büyüsü” metni hangi sayfadadır?
    Cevap: 12. sayfadadır.
  2. 74. Sayfada hangi metin vardır?
    Cevap: Güneşi Bile Tamir Eden Adam metni vardır.
  3. Dijital kaynaktaki “Kahkahacı Sınıf “metni hangi sayfadadır?
    Cevap: 20. sayfadadır.
  4. Dijital kaynakta 33. Sayfada hangi metin vardır?
    Cevap: Hamhumlüp metni vardır.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 18 Telafi Kitabı Cevapları

11. ETKİNLİK: Eğik çizginin (/) kullanım alanlarını örnekleriyle eşleştiriniz. 

Cevap: 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 18 Telafi Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 19 Telafi Kitabı Cevapları

12. ETKİNLİK: Öğrenci kendi düşünceleri ile doldurması gerekmektedir.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 20 Telafi Kitabı Cevapları

13. ETKİNLİK: Aşağıdaki pekiştirmeli sözcüklerde boş bırakılan yerleri örnekteki gibi dolduralım. 
Cevap:
Büsbütün, Bambaşka, Gömgök, Sapsarı, Kıpkırmızı, Koskocaman

– Siz de örnek cümleler yazınız.
Pespembe, Yemyeşil, Tamtamına

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 22 Telafi Kitabı Cevapları

15. ETKİNLİK: Eğlence Zamanı

Bir su üstündedir, Bir bakarsın kaybolur. Suyun içinde gezer, Sanma sakın boğulur.Denizaltı
Sinek gibi kanadı kocaman gözleri var. Sesi de pek gürdür, nereye istersen uçar.Helikopter
Çiftçilerin dostudur tarlada dolaşır. Kocaman tekeri var yazları çok çalışır.Traktör
Denizlerde bulunur yardımcıdır aslında. Arabalar yüzemez hep o taşır sırtında.Gemi
Hayvanların gücüne tekerlek eklemişler. Yıllarca insanlara pek çok hizmet etmişler.At arabası


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Telafi Kitabı 7-8-9-10-11-12-13-14-15. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.