Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
17 Ekim 2021, 14:53
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32’deki Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nın Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusunda Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nı cevaplandırdık.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Anka Yayınevi Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

1. Evrendeki düzen ile Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Dünya üzerindeki canlılar bir uyum içerisindedir. En küçük canlıdan en büyük canlıya kadar tüm canlılar Allah’ın yaratmasıyla canlanmıştırlar. Her canlı hayatını sürdürebilmek için başka bir canlıya, yemeğe içmeye barınmaya ihtiyaç duyar. Allah ise birdir tektir. Kimseye ve hiçbir şeye ihtiyacı olmaz. 


2. Dua nedir? Tanımlayınız.
Cevap: Dua Allah ile iletişim kurmaktır. Allahtan istediklerimizi, şikayetlerimizi , şükrümüzü dua ile Allah’a ulaştırırız. 


3. Duanın Allah (c.c.) ile irtibat kurmadaki önemi nedir? Anlatınız.
Cevap: Dua Allah ile irtibat kurmada en büyük araçlardan biridir. Dua ederken Allah bizi dinler duyar ve tüm dualarımıza mutlak suretle cevap verir. 


4. “Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. O hâlde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.” (Bakara suresi, 186. ayet.) ayetini açıklayınız.
Cevap: Bu ayette Allah’a çok yakın olduğumuzu, Allah ile iletişime girmek istediğimizde duayla bunu sağlayabileceğimizi, dua eden herkesin dualarına isteklerine dileklerine her daim karşılık verdiği anlatılmaktadır.


5. Hz. İbrahim’in (a.s.) tevhit mücadelesi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Hz. İbrahim bu dava için canı pahasına mücadele vermiştir. İnsanları doğru yola Allah’ın varlığına ve birliği çağırırken pes etmemiştir. Hz. İbrahim’e Allah tarafından bilgi gücü verilmiştir. Doğru sözlü, iyi huylu ve peygamberlik vazifesini dosdoğru yapan bir peygamberdir.


6. Yemekten sonra nasıl dua edilebileceğini düşününüz ve defterinize bir yemek duası örneği yazınız.
Cevap: Yemeği bitirdikten sonra ‘Elhamdülillah Allah’ım çok şükür sana. Verdiğin nimetlere şükürler olsun sen olmayanlara da bol rızık ver inşallah’ diye dua edebiliriz.


7. Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın (c.c.) işitme sıfatını ifade eden isimdir?
Cevap: C. Semi


8. Allah’ı (c.c.) zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birlemeye, onun tek ve eşsiz olduğuna inanmaya, ona hiçbir şeyi ortak koşmadan ibadeti yalnızca Allah (c.c.) için yapmaya …………… denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan bölüme hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B. Tevhit


9. İhlâs suresinde aşağıdaki konuların hangisinden söz edilir?
Cevap: B. Allah’ın (c.c.) birliğinden


10. ……………………….; dünyada, bütün canlılara şefkat gösteren, mümin-kâfir ayrımı yapmaksızın insanlara merhamet eden, her türlü nimeti sürekli veren, rahmeti sonsuz olan anlamına gelir.

Yukarıda açıklaması verilen Allah’ın (c.c.) ismi, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. Rahman


11. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına da “Y” yazınız.

(Y) Birden fazla ilah olması durumunda da evrendeki düzen aynen devam ederdi.
(Y) Allah (c.c.), sadece canlı varlıkları yaratmıştır.
(D) Allah’ın (c.c.) yaptığımız davranışları bilmesi, davranışlarımızda dikkatli olmamızı sağlar.
(D) Esmâ-i Hüsnâ, Allah’ın (c.c.) güzel isimleri anlamına gelen bir kavramdır.
(D) İhlâs suresi dört ayettir.

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022

4.7/5 - (29 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.