Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Ekim 2021, 15:08
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 45 ve 46’daki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusunda Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları’nı Cevaplandırdık.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Anka Yayınevi Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları

1. Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir? Söyleyiniz.
Cevap: Çünkü ramazan ayında bir çok önemli olaylar olmuştur. Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır, farz orucu bu ayda tutulur, kadir gecesi ve fitrede bu ayda verilir. Manevi açıdan çok zengin bir ay olduğundan dinimizde ve kültürümüzde önemlidir. 


2. Farz ve vacip kavramlarının anlamlarını açıklayınız.
Cevap: 

Farz: Allah tarafından koyulan geçerli bir sebebi olmadıkça yapılması zorunlu olan kurallardır.
Vacip: Farz gibi yapılması gereken emir ve kurallardır.


3. Peygamberimiz (s.a.v.), iftarda nasıl dua etmiştir? Söyleyiniz.
Cevap: Peygamberimiz iftarda ‘Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.’ şeklinde dua edermiş.


4. Orucu bozan başlıca durumlar nelerdir? Belirtiniz.
Cevap:

Orucu bozan başlıca durumlar; 

– Bilerek yemek ve içmek
– Ağız dolusu kusmak
– İlaç almak
– Sigara içmek
– Cinsel münasebette bulunmak


5. Davud Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Davut Kudüs’te doğmuş olan bir peygamberdir. Kral olarak yaşamış aynı zamanda sesinin güzel oluşuyla da bilenen bir peygamberdir. 


6. Dua nedir? Tanımlayınız.
Cevap: Dua Allah ile insanlar arasında iletişim kurmada en önemli araçlardan biridir. 
Allah’a şükrümüzü ve isteklerimizi iletirken yaptığımız bir ibadettir.


7. Orucun birey ve toplum açısından ne gibi faydaları vardır? Örnekler veriniz.
Cevap: Oruç müminlerin maneviyatını güçlendirir. Oruç sayesinde dünyadaki aç ve yoksul kardeşlerimizin halinden anlarız. Samimiyeti, birliği, beraberliği, paylaşımcı olmayı arttırır.


8. Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur’an’ın indirildiği gece aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. Kadir Gecesi


9. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sözlerine, davranışlarına ve sahabilerin yapmış olduğu olumlu davranışları onaylamasına …………….. denir.
Cevap: C. Sünnet


10. Oruç tutan bir kimsenin, güneşin batıp akşam vaktinin girmesiyle birlikte yiyip içmeye başlamasına ve başladığı orucu bitirmesine ne denir?
Cevap: A. İftar


11. Aşure hangi gündür?
Cevap: D. Muharrem ayının 10. günü


12. Allah’ın (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de kesin ve açık bir şekilde yapılmasını emrettiği iş ve davranışlara ne denir?
Cevap: B. Farz

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Anka Yayınevi Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

13. Hz. Davud (a.s.) hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B. Mekke’de doğmuş ve orada yaşamıştır.


14. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Anka Yayınevi Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.