Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
20 Eylül 2019, 16:02
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 32. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık 

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

1. Evrendeki düzen ile Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
Cevap: Evrendeki düzen Yüce Allah(c.c) tarafından mükemmel bir şekilde düzenlemiştir. Şüphesiz her şeye gücü yetendir.


2. Dua nedir? Tanımlayınız.
Cevap: Dua, bizi yaratan Yüce Allah (c.c) ile  aramızdaki irtibat a denir. Dua ondan eğer kendimiz hakkında hayırlısıysa isteğimizin olması için ondan dilemeye, istemeye denir.


3. Duanın Allah (c.c.) ile irtibat kurmadaki önemi nedir? Anlatınız. 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları


4. “Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. O hâlde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.” (Bakara suresi, 186. ayet.) ayetini açıklayınız.
Cevap: Allah bütün insanlara çok yakındır. isteğimizi ona dua ederek söyleriz. O da isteğimize karşılık verir. Ona inanırsak, güvenirsek doğru yolu buluruz


5. Hz. İbrahim’in (a.s.) tevhit mücadelesi hakkında bilgi veriniz.
Cevap:
5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 32 Ders Kitabı Cevapları


6. Yemekten sonra nasıl dua edilebileceğini düşününüz ve defterinize bir yemek duası örneği yazınız.
Cevap: Allah’ım sen bize bu nimetlerini sunuyorsun sana bin şükür. Allah’ım sen bizi doyurdun yardıma muhtaç olanları da doyur. Amin.


7. Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın (c.c.) işitme sıfatını ifade eden isimdir?
Cevap: C şıkkıdır.


8. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan bölüme hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: A şıkkıdır.


9. İhlâs suresinde aşağıdaki konuların hangisinden söz edilir?
Cevap: B şıkkıdır.


10. Yukarıda açıklaması verilen Allah’ın (c.c.) ismi, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D şıkkıdır.


11. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına da “Y” yazınız.
Cevap:

  1. Y
  2. Y
  3. D
  4. D
  5. D

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 24-25-26-27. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 5 sınıf din kültür dua nedir açıklayınız
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (4 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,75)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor