Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
17 Eylül 2019, 22:40
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık
RAMAZAN VE ORUÇ

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

1. Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir? Söyleyiniz.
Cevap: Ramazan ayının dinimizdeki önemi içinde Kur’an-ı kerim in vahiy edilmeye başladığı gece olan Kadir gecesini bulunduran aydır.


2. Farz ve vacip kavramlarının anlamlarını açıklayınız.
Cevap: Farz, Allah tarafından yapılması kesin kılınan ibadetlere verilen isimdir. Vacip, farz işler kadar kesin olmasa da yapılması gereken ibadetlere denir.


3. Peygamberimiz (s.a.v.), iftarda nasıl dua etmiştir? Söyleyiniz.
Cevap: ”Allah’ ım senin rızan için oruç tuttum ve senin verdiğin rızıkla iftar ettim. Sen orucumu kabul buyur. Muhakkak sen her şeyi işitensin bilensin.”


4. Orucu bozan başlıca durumlar nelerdir? Belirtiniz.
Cevap: Orucu bozan durumlar; Kasten bir şeyler yeyip içmek ve cinsel ilişkide bulunmak


5. Davud Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi veriniz.
Cevap:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları


6. Dua nedir? Tanımlayınız.


7. Orucun birey ve toplum açısından ne gibi faydaları vardır? Örnekler veriniz.
Cevap: 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 45 Ders Kitabı Cevapları


8. Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur’an’ ın indirildiği gece aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A şıkkıdır.


9. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sözlerine, davranışlarına ve sahabelerin yapmış olduğu olumlu davranışları onaylamasına …………….. denir.
Cevap: C şıkkıdır.


10. Oruç tutan bir kimsenin, güneşin batıp akşam vaktinin girmesiyle birlikte yeyip içmeye başlamasına ve başladığı orucu bitirmesine ne denir?
Cevap: A şıkkıdır.


11. Aşure hangi gündür?
Cevap: D şıkkıdır.


12. Allah’ın (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de kesin ve açık bir şekilde yapılmasını emrettiği iş ve davranışlara ne denir?
Cevap: B şıkkıdır.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

13. Hz. Davud (a.s.) hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B şıkkıdır.

14. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap: 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 34-35-36-37. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,50)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor