Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Şubat 2020, 14:03
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 61-62-63. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 61-62-63. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık 3.1. Nezaket Kuralları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

Ünitemize Hazırlanalım

1. Nezaket kuralları ne demektir? Toplum içinde uyulması gereken nezaket kurallarını araştırarak defterimize  yazalım.
Cevap: Karşımızdaki kişiye karşı göstermiş olduğumuz incelik, nazikliğe nezaket kuralları denilmektedir. 

İnsanların birbirine selam vermesi,
Özür dilemek veya teşekkür etmek,
Toplu taşımada yaşlılara ve hamilelere yer vermek,
Yaşlı birine yardım etmek,
Karşımızdakine saygı göstermek, nezaket kurallarıdır.

2. Çevremizdekilerle selamlaşırken hangi ifadeleri kullandığımızı araştıralım.
Cevap: Selamlaşırken genellikle ” selamünaleyküm, aleykümselam, günaydın, iyi geceler, merhaba, selam ” gibi ifadeler kullanırız.

3. İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini araştırıp defterimize yazalım.
Cevap: 

Karşımızdakiyle saygılı konuşmalıyız.
Kendi bilgilerimizi kimseye vermemeliyiz.
Kimseye güvenmemeliyiz.
Bu tarz yerlerde çok dikkatli olmalıyız.
Nazik konuşmalıyız, karşımızdakini kırmamalıyız.

4. Hz. Lokman’ın (a.s.) kim olduğunu araştırarak defterimize yazalım.
Cevap: Hz. Lokman, öğütleriyle destanlaşmış, hekimlerin piridir. Bazı söylentilere göre Hz. Eyyüb ile akrabadır. Bazı İslami kaynaklarda Hz. Lokman’a dair söylentiler vardır.

Araplar arasında uzun ömrü ve bilgeliği ile bilinmiştir. Hz. Lokman Peygamber veya velidir. İslam alimlerinin çoğu onun peygamber olmadığını öne sürmüştür.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

Düşünelim

Yaşadığımız toplumda uymamız gereken nezaket kuralları nelerdir?
Cevap: 

İnsanlara “sen” değil de “siz” olarak hitap etmek.
Herkese karşı saygılı ve güler yüzlü olmak.
Selamlaşmak.
Yardımlaşmak.

Etkinlik – Dolduralım

Aşağıdaki boşlukları örnekte olduğu gibi nezaket kurallarına uygun ifadelerle dolduralım.
Cevap:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayıncılık Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik – Beyin Fırtınası

Sınıfınızda nezaket kurallarına uymayan bir arkadaşımız olduğunu düşünelim.

1. Bu durumda ona nasıl davranmalıyız?
Cevap: Ona nazik ve kibar davranmalıyız. Onun davranışlarının aynısını yapmamalıyız.

2. Arkadaşımızın davranışlarını düzeltmek için neler yapmalıyız?
Cevap: Onu uyarmalıyız. Nasıl davranması gerektiğini anlatmalıyız.

3. Bu problemi çözmek için hangi yöntemlere başvurmalıyız?
Cevap: Öğretmenden yardım alabiliriz veya sınıfla beraber onun bu davranışına karşı örnekler vererek, sonucunda neler olabileceği hakkında konuşabiliriz.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 56-57-58-59. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.