Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
16 Mart 2021, 15:30
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 276

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 110. sayfa cevapları Kesirlerle Hesaplamalar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 110 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıda verilen sayıların istenen kesir kadarını bulunuz.
Cevap:
a) 39’un 2/3’si 
39 ÷ 3 = 13
13 x 2 = 26

b) 150’nin 3/10’ü
150 ÷ 10 = 15
15 x 3 = 45


2) Tolga 50 sorunun sorulduğu bir sınavda soruların 1/5 ’ini yanlış cevaplamıştır. Tolga’nın kaç soruyu yanlış cevapladığını bulunuz.
Cevap: 50 ÷ 5 = 10 soruyu yanlış cevaplamıştır.


3) 120 kg domatesin 3/8 ’ü satıldığında geriye kaç kilogram domates kalır?
Cevap: 
120 ÷ 8 = 15
15 x 3 = 45 kg satıldı.
120 – 45 = 75 kg kaldı.


4) 80 sayısının 5/8 ’ini yandaki gibi bulan bir öğrencinin çözümünde hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap: 
80 ÷ 8 = 10
10 x 5 = 50 olması gerekir.


5) Aşağıda basit kesir kadarı verilen çoklukların tamamını bulunuz.
Cevap: 
a) 5/6’i 75 olan sayı
75 ÷ 5 = 15
15 x 6 = 90

b) 3/7’ü 66 olan sayı
66 ÷ 3 = 22
22 x 7 = 154

6) Murat maaşının 3/11 ’ünü arkadaşına borç vermiştir. Borç verdiği miktar 900 lira olduğuna göre Murat’ın maaşı kaç liradır?
Cevap: 
900 ÷ 3 = 300
300 x 11 = 3300 lira


7) Bir bahçenin yarısı çiçek dikmek için ayrılmıştır. Çiçek dikmek için ayrılan kısmın 3/5 ’üne gül dikilmiştir. Gül dikili olan alan 630 metrekare olduğuna göre bahçenin tamamı kaç metrekaredir?
Cevap:
630 ÷ 3 = 210
210 x 5 = 1050 çiçek dikmek için ayrılan kısım.
1050 x 2 = 2100 metrekare


8) Melek 320 sayfalık kitabının ilk hafta 3/10 ’ünü, ikinci hafta ise kalan sayfaların 1/4 ’ini okuyor. Buna göre Melek’in okumadığı sayfa sayısı kaçtır?
Cevap: 
320 ÷ 10 = 32
32 x 3 = 96 ilk hafta okuduğu sayfa sayısı.
320 – 96 = 224 kalan sayfa sayısı.
224 ÷ 4 = 56 ikici hafta okuduğu sayfa sayısı.
96 + 56 = 152 okuduğu sayfa sayısı.
320 – 152 = 168 okumadığı sayfa sayısı.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 102. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.