Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
25 Kasım 2021, 14:36
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 244

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 111-114-117-121. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 111-114-117-121. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kesirlerin Ondalık Gösterimi ile ilgili kazanımların da bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 111-114-117 ve 121‘in cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 111-114-117-121. Sayfa Cevapları Kesirlerin Ondalık Gösterimi

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 111 Ders Kitabı Cevapları

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Aşağıda modellenen kesirlerin, ondalık gösterimlerini ve okunuşlarını yazınız.
Cevap:

a. 0,8 → Sıfır tam onda sekiz

b. 0,06 → Sıfır tam yüzde altı

c. 0,87 → Sıfır tam yüzde seksen yedi

ç. 3,47 → Üç tam yüzde kırk yedi

d. 1,028 → Bir tam binde yirmi sekiz

2. Aşağıdaki ondalık gösterimleri okunuşları ile eşleştiriniz.
Cevap:

a. 4,63 → Dört tam yüzde altmış üç

b. 0,9 → Sıfır tam onda dokuz

c. 125,890 → Yüz yirmi beş tam binde sekiz yüz doksan

ç. 49,08 → Kırk dokuz tam yüzde sekiz

d. 5,017 → Beş tam binde on yedi

e. 49,8 → Kırk dokuz tam onda sekiz

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

Ondalık Gösterimlerin Basamak Adları ve Basamak Değerleri

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Aşağıdaki eş bütünlerin boyalı kısımlarını gösteren ondalık gösterimleri yazınız. Bu ondalık gösterimlerin basamaklarını ve bu basamaklardaki rakamların basamak değerlerini, basamak tablolarında gösteriniz.
Cevap:

a. 0,7
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları


b. 0,17
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları (1)


c. 3,2
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları (2)


2. Aşağıdaki tabloların boş yerlerini, verilen ondalık gösterimlere göre tamamlayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları1 (1)

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 117 Ders Kitabı Cevapları

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Aşağıdaki bütünlerin boyalı kısımlarını gösteren kesirler ile bu kesirlerin ondalık gösterimlerini yazınız ve okuyunuz.
Cevap:

a. 3/5 = 6/10 = 0,6 → Sıfır tam onda altı

b. 8/25 = 32/100 = 0,32 → Sıfır tam yüzde otuz iki

c. 54/1000 = 0,054 → Sıfır tam binde elli dört


2. Aşağıdaki kesirleri genişleterek veya sadeleştirerek bu kesirlerin ondalık gösterimlerini ve okunuşlarını yazınız.
Cevap:

a. 2,15 → İki tam yüzde on beş

b. 4,4 → Dört tam onda dört

c. 0,3 → Sıfır tam onda üç

ç. 0,28 → Sıfır tam yüzde yirmi sekiz

d. 5,75 → Beş tam yüzde yetmiş beş

e. 0,252 → Sıfır tam binde iki yüz elli iki

f. 1,16 → Bir tam yüzde on altı

g. 8,12 → Sekiz tam onda on iki

ğ. 1,2 → Bir tam onda iki

h. 8,52 → Sekiz tam yüzde elli iki

ı. 6,542 → Altı tam binde beş yüz kırk iki

i. 3,14 → Üç tam yüzde on dört


3. Aşağıdaki ondalık gösterimleri kesir biçiminde yazınız.
Cevap:

a. 75/10

b. 18/100

c. 3068/1000

ç. 10368/1000

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 121 Ders Kitabı Cevapları

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Aşağıdaki ondalık gösterimleri sayı doğrusunda gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 121 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki sayı doğrusunda işaretli A, B ve C noktalarına karşılık gelen ondalık gösterimleri yazınız. Bu ondalık gösterimleri sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

A = 1,6

B = 2,2

C = 0,7

B > A > C


3. Üç arkadaştan Salih’in boyu 1,68 m, Fatma’nın boyu 1,7 m, Hasan’ın boyu ise 1,62 m’dir. Üç arkadaşın boylarını uzundan kısaya doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap:

1,7 > 1,68 > 1,62
Fatma > Salih > Hasan


4. Aşağıdaki ürünlerin fiyatlarını ucuz olandan pahalı olana doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap: 15,75 < 36,4 < 54,2 < 76,5


5. Aşağıdaki eş bütünlerin boyalı kısımlarını gösteren ondalık gösterimleri yazınız. Bu ondalık gösterimleri sembol kullanarak karşılaştırınız.
Cevap:

a. 0,2 < 0,5

b. 0,69 > 0,48

c. 3,8 < 3,48


6. Aşağıdaki ondalık gösterimleri sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

a. 44,73 > 44,32 > 44,12

b. 16,43 > 16,25 > 16,08

c. 26,125 > 16,125 > 15,125

ç. 5,293 > 5,248 > 5,205

d. 7,968 > 7,06 > 7,009

e. 0,649 > 0,643 > 0,641


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 111-114-117-121. Sayfa, Kesirlerin Ondalık Gösterimi etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.