Forum Sınıf Cevap Yaz
21 Aralık 2021, 15:31 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 138-139-140-141. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 138-139-140-141. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 5.sınıf matematik ders kitabı 138-139-140-141 cevapları konusunu paylaştık. Bu sayfalar içerisinde bulunan 3. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmalarınıda cevaplamış bulunuyoruz. Eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bize bunu yorumlar bölümünden yazabilirsiniz.

5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 138-139-140-141. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları

1. Okunuşu “on üç tam, binde on bir” olan ondalık gösterimi yazınız.
Cevap: 13, 011


2. 1tam 57/300 kesrini ondalık gösterim biçiminde yazınız.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları


3. Yandaki modelde boyalı kısımları gösteren ondalık gösterim hangisidir?
Cevap: A. 0,034


4. 3,087 ondalık gösteriminin basamak değerlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları1


5. 16,842 ondalık gösterimindeki 2 rakamının bulunduğu basamağın adı nedir?
Cevap: D. Binde birler 


6. 0,605 ondalık gösterimindeki 6 rakamının basamak değeri kaçtır?
Cevap: B. 0,6


7. 3,8; 3,08; 3,18; 3,008 ondalık gösterimlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: B. 3,8 > 3,18 > 3,08 > 3,008


8. Sayı doğrusunda işaretli A noktasına karşılık gelen ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 1,8


9. Aşağıdaki işlemleri yapınız.
Cevap: 

a. 4,27 + 0,68= 4,95

b. 8,48 – 3,23= 5,25

c. 16,15 – 7,8= 8,35

ç. 6,03 + 191,287= 197,317


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

10. Yandaki bütünün boyalı kısmını gösteren ifade hangisidir?
Cevap: C. %62 


11. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap: D. 1/4 = 0,25 = %25


12. Aşağıdaki noktalı yerlere “<, =, >” sembollerinden uygun olanı yazınız
Cevap: 

a. %24 ..<.. 9/10
b. 0,47 ..>.. %42
c. 7/20 ..=.. %35


13. Her birinde 25 bilye bulunan 8 kutudaki bilyelerin %16’sı satıldı. Geriye kaç tane bilye kalmıştır?
Cevap: A. 168

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları


14. Bir market, 300 TL’lik alışveriş yapan müşterisine 45 TL’lik hediye alışveriş çeki vermektedir. Market, müşterilerine yaptıkları alışverişin yüzde kaçı kadar hediye çeki vermektedir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları1


15. 8/25 kesrinin yüzde olarak modellenmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D.


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

16. Bir otomobil 420 km’lik yolun %40’ını gitmiştir. Otomobilin gideceği kaç kilometrelik yolu kalmıştır?
Cevap: A. 252

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları


17. %48’in ondalık gösterim olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 0,48


18. 0,74 sayısının yüzde olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. %74


19. 60/75 kesrinin yüzde olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. %80

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları


20. 2/5 , 0,36 ve %62 sayıları aşağıdakilerin hangisinde küçükten büyüğe doğru olarak sıralanmıştır?
Cevap: B. 0,36 < 2/5 < %62
0,36 = %36
2/5 . 20 = 40/100 = %40


21. 150 kişilik bir gruba Bodrum ve Marmaris ilçelerinden hangisinde tatil yapmak istedikleri soruluyor. Alınan cevaplara göre gruptakilerin %30’u Marmaris’te tatil yapmak istemiştir. Bodrum’da tatil yapmak isteyenler kaç kişidir?
Cevap: A. 105

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları


22. Yandaki paraların toplam değerinin Türk lirası birimiyle yazılışı hangi seçenektedir?
Cevap: B. 11,25


23. 62 TL 25 kr. + 14 TL 05 kr. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 76,3 TL 


24. 256 TL – 18 TL 75 kr. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 237,25 TL


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 138-139-140-141. Sayfa, Ünite Sonu Değerlendirme çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.