Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
16 Mart 2020, 17:22
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 140-141-142-143-144-145-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 140-141-142-143-144-145-146-147. sayfa cevapları Ondalık Gösterimlerin Basamak Değerleri

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

Araştırınız-Düşününüz

Kesirlerin ondalık gösterimleriyle ilişkili çalışmalar yapan ve katkıda bulunan matematikçileri araştırınız.
Cevap:

Ondalık sayılar 1400’lü yıllarda Gıyaseddin Cemşid tarafından geliştirilmiştir. Avrupa’da yaygınlaşmasını sağlayan isim 1500’lü yıllarda yaşamış olan Simon Stevin’dir. İlk noktalı kullanım Bartholomaeus Pitiscus adında Alman matematikçi tarafından geliştirilmiştir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıda verilen kesirlerin ondalık gösterimlerini ve okunuşlarını yazınız.
Cevap: 

a) 5,200
Beş tam binde iki yüz

b) 0,85
Sıfır tam yüzde seksen beş

c) 8,75
Sekiz tam yüzde yetmiş beş

ç) 16,6
On altı tam onda altı


3) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri kesir olarak ifade ediniz. Ondalık gösterimlere karşılık gelen günlük yaşamdan örnekler veriniz.
Cevap: 

a) 2 tam 5/10
b) 45/100
c) 10 tam 43/100
ç) 3 tam 789/1000
d) 5 tam 123/1000
e) 8 tam 8/1000


4) Aşağıdaki tabloda verilen ondalık gösterimlerde farklı renkli rakamların bulunduğu basamak adlarını ve basamak değerlerini yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları (1)

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıda verilen kesir ve modellerden yararlanarak tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları


6) Yandaki tabloda verilen rakamlara ve rakamların basamak değerlerine uygun olarak iki ondalık gösterim oluşturunuz. Ondalık gösterimleri tablodaki ilgili boşluğa yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları (1)


7) Aşağıda verilen ondalık gösterimlerle ilgili ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) 2,346 Yüzde birler basamağında 4 vardır.
(Y) 32,56 Onda birler basamağındaki sayının basamak değeri 0,005’tir.
(Y) 15,103 Binde birler basamağında 0 vardır.
(Y) 83,78 Tam kısmı 78’dir.
(Y) 7,007 Binde birler basamağındaki sayının basamak değeri 7’dir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 143-144. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.