Forum Sınıf Cevap Yaz
17 Ocak 2022, 18:20 - Selin Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 140-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 140-141-142-143-144-145-146-147. Sayfa Cevapları Ondalık Gösterimlerin Basamak Değerleri

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

Araştırınız-Düşününüz

Kesirlerin ondalık gösterimleriyle ilişkili çalışmalar yapan ve katkıda bulunan matematikçileri araştırınız.
Cevap:

Ondalık sayılar 1400’lü yıllarda Gıyaseddin Cemşid tarafından geliştirilmiştir. Avrupa’da yaygınlaşmasını sağlayan isim 1500’lü yıllarda yaşamış olan Simon Stevin’dir. İlk noktalı kullanım Bartholomaeus Pitiscus adında Alman matematikçi tarafından geliştirilmiştir.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıda verilen kesirlerin ondalık gösterimlerini ve okunuşlarını yazınız.
Cevap: 

a) 5,200
Beş tam binde iki yüz

b) 0,85
Sıfır tam yüzde seksen beş

c) 8,75
Sekiz tam yüzde yetmiş beş

ç) 16,6
On altı tam onda altı


3) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri kesir olarak ifade ediniz. Ondalık gösterimlere karşılık gelen günlük yaşamdan örnekler veriniz.
Cevap: 

a) 2 tam 5/10
b) 45/100
c) 10 tam 43/100
ç) 3 tam 789/1000
d) 5 tam 123/1000
e) 8 tam 8/1000


4) Aşağıdaki tabloda verilen ondalık gösterimlerde farklı renkli rakamların bulunduğu basamak adlarını ve basamak değerlerini yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları (1)

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları

5) Aşağıda verilen kesir ve modellerden yararlanarak tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları


6) Yandaki tabloda verilen rakamlara ve rakamların basamak değerlerine uygun olarak iki ondalık gösterim oluşturunuz. Ondalık gösterimleri tablodaki ilgili boşluğa yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 147 Ders Kitabı Cevapları (1)


7) Aşağıda verilen ondalık gösterimlerle ilgili ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) 2,346 Yüzde birler basamağında 4 vardır.
(Y) 32,56 Onda birler basamağındaki sayının basamak değeri 0,005’tir.
(Y) 15,103 Binde birler basamağında 0 vardır.
(Y) 83,78 Tam kısmı 78’dir.
(Y) 7,007 Binde birler basamağındaki sayının basamak değeri 7’dir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.