Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
18 Şubat 2020, 11:59
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158. sayfa cevapları Ondalık Gösterimleri Verilen Sayıları Karşılaştırma

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 148 Ders Kitabı Cevapları

Beslenme alışkanlığınızda şeker tüketimini azaltmak istiyorsanız hangi markanın ürünü sizin için daha uygundur?
Cevap: B marka limonata bizim için daha uygundur. Çünkü diğer markaya göre daha az şeker kullanılmıştır.

Fazla şekerli besin tüketiminin sağlığa zararları nelerdir? Tartışınız.
Cevap:
Şeker ile benzer molekül yapısına sahip olan C vitamini şekerin fazla tüketimi sonucu bağışıklık hücreleri tarafından kullanılamıyor ve bağışıklık sistemini zayıflatmaya sebep oluyor. Bunun sonucunda da hastalıklara yakalanma riski daha da yükselmiş oluyor.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 151 Ders Kitabı Cevapları

Araştırınız-Düşününüz
Ünlü bilim insanı Guglielmo Marconi (Guglielmo Markoni)’nin sayı doğrusu modelini kullandığı teknolojik aleti araştırınız.
Cevap: Marconi, sayı doğrusu modelini kullanarak telsiz ve telgrafı, kablosuz iletişimi ve kısa radyo dalgalarını bulmuştur.
Mors alfabesinde “s” harfini temsil eden üç noktadan oluşan mesaj 2.700 km mesafeyi kat ederek radyo sinyallerinin uzun mesafeleri kat edebileceğini ve dünyanın yuvarlaklığına rağmen uzun mesafelerden yakalanabileceğini kanıtladı.

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

1) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri sayı doğrularında gösteriniz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki sayı doğrularında kutulara karşılık gelen ondalık gösterimleri bulunuz. Her sayı doğrusu için bulduğunuz ondalık gösterimleri sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları

3) Aşağıda verilen ondalık gösterimleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 

a) 3,004 < 3,04 < 3,4
b) 25,23 < 23,25 < 22,53
c) 32,004 < 32,04 = 32,040

4) Yandaki tabloda A, B ve C şehirlerindeki halk otobüsü biniş ücretleri verilmiştir.
a) Hangi şehirde otobüs ile ulaşım sağlamak daha ekonomiktir? Neden? 
Cevap: B şehrinde ulaşım sağlamak daha ekonomiktir. Çünkü diğer şehirlere daha uygundur.
b) İndirimli ücretleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 1,15 < 1,50 < 1,75
c) Tam ücretin en fazla olduğu şehir ile indirimli ücretin en az olduğu şehri bulunuz.
Cevap: Tam ücretin en fazla olduğu şehir C’dir. İndirimli ücretin en az olduğu şehir B şehridir.
5) Ayşe, Merve ve Ahmet aldıkları farklı kitaplara ayrı ayrı 28,15 lira, 36,40 lira ve 24,25 lira ödeme yapmışlardır. Merve’nin Ahmet’ten daha az ödeme yaptığı bilinmektedir. En fazla ödemeyi yapan Ayşe olduğuna göre her birinin kaçar lira ödeme yaptığını bulunuz.
Cevap:
36,40 TL Ayşe
28,15 TL → Ahmet
24,25 TL Merve

5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 158 Ders Kitabı Cevapları

6) Aşağıda Melih’in yaptığı ondalık gösterimlerin sıralamaları verilmiştir. Ancak Melih’in yaptığı sıralamaların üzerine mürekkep döküldüğünden bazı rakamlar net olarak okunamamaktadır. Mürekkepli yerlere gelebilecek rakamları bulunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 158 Ders Kitabı Cevapları

7) Bir market, bir saatin içinde en çok alışveriş yapan birinci kişiye hediye sepeti, ikinci kişiye şapka, üçüncü kişiye anahtarlık hediye edecektir. Belirtilen saatte marketten alışveriş yapan müşteriler tabloda verilmiştir. Buna göre kim hangi hediyeyi alabilir?
Cevap:
Ahmet = hediye sepeti
Ayşe = şapka
Mehmet = anahtarlık

8) Ceren, 2,513 > 2,52 sıralamasını yapmıştır. Bu sıralamada hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap: Hata vardır.
2,513 < 2,52 olmalıdır.

9) Aşağıda verilenlere göre iki duvarın arasına yerleştirilen dört sandalyeye kimlerin oturduğunu bularak isimlerini sandalyelerin üstündeki boşluklara yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 158 Ders Kitabı Cevapları (1)


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 140-141-142-143-144-145-146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.