Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
20 Eylül 2021, 13:45
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 285

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17-18. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17-18. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17 ve 18’deki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

5. Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 17-18. Sayfa Cevapları 7, 8 ve 9 Basamaklı Doğal Sayılar

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

ŞİMDİ UYGULAYALIM

1. Bir villanın satış fiyatının okunuşu “Bir milyon iki yüz kırk dokuz bin dokuz yüz Türk lirasıdır.” Bu villanın satış fiyatını rakamlarla yazınız.
Cevap: 1 249 900


2. Aşağıdaki sayıların okunuşların yazınız.
Cevap:

a. 63 018 504 → Altmış üç milyon on sekiz bin beş yüz dört

b. 8 205 613 → Sekiz milyon iki yüz beş bin altı yüz on üç

c. 247 070 122 → İki yüz kırk yedi milyon yetmiş bin yüz yirmi iki


3. Aşağıdaki sayılarla okunuşlarını eşleyiniz.
Cevap:

4 609 368 → Dört milyon altı yüz dokuz bin üç yüz altmış sekiz

12 911 006 → On iki milyon dokuz yüz on bir bin altı

447 004 502 → Dört yüz kırk yedi milyon dört bin beş yüz iki

122 311 060 → Yüz yirmi iki milyon üç yüz on bir bin altmış


4. Ayşe, Can ve Baran’ın okunuşlarını söyledikleri doğal sayılardan hangisinin rakamlarla yanlış yazıldığını bulunuz. Bu doğal sayının doğrusunu altında verilen kutucuğa yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki doğal sayıların okunuşlarını defterinize yazınız.
Cevap:

1 802 763 → Bir milyon sekiz yüz iki bin yedi yüz altmış üç

3 700 250 → Üç milyon yedi yüz bin iki yüz elli

45 060 300 → Kırk beş milyon altmış bin üç yüz

88 004 509 → Seksen sekiz milyon dört bin beş yüz dokuz

892 004 705 → Sekiz yüz doksan iki milyon dört bin yedi yüz beş

999 009 107 → Dokuz yüz doksan dokuz milyon dokuz bin yüz yedi


6. Aşağıdaki tabloda boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları


7. Aşağıda, bölüklerindeki sayıları verilen doğal sayıları yazınız.
Cevap:

a) 68 075 912

b) 246 508 072


8. 72 31□ 8Δ4 sayısını oluşturan rakamların toplamı 36’dır. Bu sayının en büyük olabilmesi için □ ve Δ yerine gelecek rakamları bulunuz.
Cevap:

7+2+3+1+8+4+□+Δ= 36
□+Δ= 36-25
□+Δ= 11

en büyük olabilmesi için;
□ = 9
Δ = 2


9. Emel, katıldığı bir yarışmada her satırdan üç kutu açarak yandaki rakamları bulmuştur. Emel’in yarışmayı kazanabilmesi için bu rakamlarla altı, yedi, sekiz ve dokuz basamaklı en büyük ve en küçük sayıları oluşturması gerekiyor. Emel’in oluşturması gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

En büyük → 986 543 210, 98 654 321, 9 865 432, 986 543

En küçük → 102 345 689, 10 234 568, 1 023 456, 102 345

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17-18. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022

3.3/5 - (6 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.