Forum Sınıf Cevap Yaz
28 Aralık 2021, 11:51 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 185-186-187-188-189-190-191 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191. Sayfa Cevapları 4. Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap: 

(Y) Bir dörtgenin karşılıklı köşelerini birleştiren doğru parçasına çokgen denir.

(Y) Üçgenler kenarlarına göre eşkenar, ikizkenar ve dik üçgen olmak üzere üç gruba ayrılır.

(D) Üçgenler açılarına göre dar, dik ve geniş açılı olmak üzere üç gruba ayrılır.

(Y) Bir çokgenin iç açılarının ölçüleri toplamı 360°dir.


2. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap: ^

a. Yandaki şekli sembolle …….[AB]..…… biçiminde gösteririz.

b. Yandaki şekli sembolle ……[KL…… biçiminde gösteririz.

c. AB sembolü ile gösterileni ……AB doğrusu……. biçiminde okuruz. 

ç. |MN| sembolü ile gösterileni ……MN doğru parçasının uzunluğu……… biçiminde okuruz.

d. PR sembolü ile gösterileni …….PR ışını……. biçiminde okuruz.


3. Aşağıda kutu içinde verilen ifadeleri, ait oldukları şekillerle eşleyiniz.
Cevap: 

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

4. Yandaki kareli kâğıtta işaretli A noktasının, B noktasına göre konumu aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: C. B noktasının 3 birim solunda, 6 birim aşağısındadır.


5. Aşağıdaki doğru çiftlerinden hangisi birbirine paraleldir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları1


6. Yandaki kareli kâğıtta verilen doğru parçalarına paralel olan birer doğru parçası çiziniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

7. Yandaki doğru parçasıyla eşit uzunlukta olan doğru parçası aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları


8. Yandaki açı sembollerle gösterilmek istenirse aşağıdakilerden hangisi kullanılamaz?
Cevap: C. FDE 


9. Aşağıdakilerden hangisi geniş açıdır?
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları1


10. Yandaki geometrik şekillere göre aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları2


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

11. Aşağıdakilerden hangisi geniş açılı üçgendir?
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


12. Aşağıdakilerden hangisi ikizkenar üçgen değildir?
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları1


13. Aşağıda verilen cümlelerdeki noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap: 

a. Dar, dik ve geniş açılı üçgenler ………açılarına……… göre gruplanır.

b. Eşkenar, ikizkenar ve çeşitkenar üçgenler …….kenarlarına……… göre gruplanır.

c. Aynı düzlemde bulunan ve birbirini kesmeyen doğrulara …….paralel doğrular……. denir.

ç. Gönyenin birbirine dik olan kenarlarından yararlanılarak çizilen doğrular birbirine …..dik… doğrular olur.


14. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap: 

(D) İki kenarının uzunlukları eşit olan üçgene ikizkenar üçgen denir.

(Y) Tüm kenarlarının uzunlukları eşit olan üçgene çeşitkenar üçgen denir.

(D) Tüm kenarları aynı uzunlukta olan üçgene eşkenar üçgen denir.

(Y) Gönyenin dik kenarlarının oluşturduğu açı geniş açıdır.


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

15. Yandaki kareli kâğıtta çizilmiş üçgenin C noktasının A noktasına göre konumu hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B. A noktasının 7 birim aşağısında, 11 birim sağındadır.


16. Aşağıdaki üçgenleri uygun kutularla eşleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları


17. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap: 

a. Bir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamı ……180°’dir…..

b. Bir yamukta karşılıklı kenar çiftlerinden en az biri …….paraleldir……

c. Eşkenar dörtgenin …….kenar…… uzunlukları birbirine eşittir.

ç. Karenin ve dikdörtgenin tüm açılarının ölçüleri …….doksanar…… derecedir.

d. Paralelkenarın karşılıklı kenarlarının ……uzunlukları……. birbirine eşittir.


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

18. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap:

(D) Dikdörtgenin iç açılarının her birinin ölçüsü 90°dir.

(D) Karenin ve eşkenar dörtgenin köşegenleri birbirini dik olarak ortalar.

(Y) Paralelkenarın köşegenleri aynı uzunluktadır.


19. Aşağıdaki kareli kâğıda çizilmiş çokgenlerden hangisi yamuktur?
Cevap:

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları


20. Yandaki üçgende verilenlere göre m(A) kaç derecedir?
Cevap: C. 76
63 + 41 = 104

180 – 104 = 76°


21. Yandaki yamukta verilenlere göre m(F) kaç derecedir?
Cevap: B. 70
105 + 110 + 75 = 290

360 – 290 = 70°


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 185-186-187-188-189-190-191. Sayfa, 4. Ünite Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazabilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.