Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 11:16 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 212-217-218. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 212-217-218. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Uzunluk ve Zaman Ölçme konusunun da bulunduğu 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 212-217-218 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 212-217-218. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

 

5.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 212-217-218. Sayfa Cevapları Uzunluk Ve Zaman Ölçme

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

Barış, çıtaları kullanarak eşkenar dörtgen, kare ve dikdörtgen biçimindeki tabloların etrafına çerçeve yapmak istiyor. Barış’ın ne kadar çıta kullanacağını hesaplayabilmesi için hangi bilgilere ihtiyacı olduğunu söyleyiniz.
Cevap: Eşkenar dörtgen, kare ve dikdörtgenin çevresini bilmesi gerekir.


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları

Şimdi Uygulayalım

1. Aşağıdaki geometrik şekillerin çevrelerinin uzunluklarını tahmin ediniz. Sonra çevre uzunluklarını bulunuz. Bulduğunuz sonuçlarla tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları


2. Yandaki ABC ikizkenar üçgeninin çevresinin uzunluğu 42 cm’dir. Bu üçgenin BC kenarının uzunluğu 16 cm olduğuna göre ikiz kenarlarından birinin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
42 – 16 = 26

26 ÷ 2 = 13’tür.


3. Yandaki dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 116 cm’dir. Bu dikdörtgenin kısa kenarının uzunluğu 22 cm olduğuna göre uzun kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
22 . 2 = 44

116 – 44 = 72
72 ÷ 2 = 38 cm’dir.


4. Eşkenar dörtgen biçimindeki bir baklava diliminin üst yüzünün çevresinin uzunluğu 16 cm’dir. Bu baklava diliminin üst yüzünün bir kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: 16 ÷ 4 = 4 cm’dir.


5. Eşkenar üçgen biçimindeki bir parkın çevresinin uzunluğu 234 m’dir. Bu parkın bir kenarının uzunluğu kaç metredir?
Cevap: 234 ÷ 3 = 78 m’dir.


6. Çevre uzunluğu 32 cm olan farklı çokgenler oluşturunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları1


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları

Yanda bir televizyon kanalının akşam saatlerindeki yayın akışı görülmektedir. Yayın akışına göre haberlerin ve filmin saat kaçta başlayacağını söyleyiniz.
Cevap: Haberler saat 19,00’da, film saat 21.00’da başlayacak.


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 212-217-218. Sayfa, Uzunluk Ve Zaman Ölçme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.