Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 10:55 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konulardan olan 5. sınıf matematik ders kitabı sayfa 257-258 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5 .Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 257-258. Sayfa Cevapları 6. Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları

1. Şekilde verilenlere göre bu düzlemsel bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: D. 366


2. Yandaki şekilde içteki karenin çevresi 16 cm’dir. Verilenlere göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: C. 104


3. Yandaki ABCD dikdörtgeni birbirine eş karelerden oluşmuştur. Boyalı bölgelerin çevre uzunluğu 40 cm ise ABCD dikdörtgeninin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: D. 60


4. Bir kenarının uzunluğu 30 cm olan kare biçimindeki dört fayans yan yana konularak bir kare oluşturuluyor. Bu karenin alanı kaç santimetrekaredir? Bu problemin sonucunu tahmin ediniz. Sonra hesaplama yapınız. Bulduğunuz sonuçla tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap: A=60 x 60=3600 cm²


5. Dikdörtgen biçimindeki bir bahçenin eni 16 m’dir. Boyu, eninin 2 katından 3 m uzun olan bu bahçenin alanı kaç metrekaredir?
Cevap: A. 560


6. Aşağıdaki çokgenlerden hangilerinin alanı 18 birim karedir?
Cevap:
5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları


5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 258 Ders Kitabı Cevapları

7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap: 

a. (D) Prizmaları sınırlayan düzlem parçalarının her birine yüz denir.
b. (Y) Prizmalarda iki yüzün kesişmesiyle oluşan doğru parçasına kenar denir.
c. (D) Dikdörtgenler prizmasında karşılıklı ayrıtların uzunlukları birbirine eşittir.
ç. (Y) Kare prizmanın 12 köşesi vardır.
d. (D) Kare prizma ve küp, dikdörtgenler prizmasının özel hâlidir.


8. Yanda açınımı verilen geometrik cisim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B


9. Aşağıdakilerden hangisi küpün açınımıdır?
Cevap: A.


10. Dikdörtgenler prizması biçimindeki bir hediye kutusunun bir köşesinden çıkan ayrıtlarının uzunlukları 18 cm, 24 cm ve 15 cm’dir. Bu kutunun yüzey alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: D. 2124


5.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 257-258. Sayfa, 6. Ünite Sonu Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.