Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Ekim 2021, 15:47
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 194

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29-30 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29-30 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 26-27-28-29 ve 30’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

5. Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29-30 Sayfa Cevapları Çıkarma İşlemi

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

İzmir ile Iğdır arasındaki kara yolunun uzunluğu 1743 km’dir. İzmir’den Iğdır’a giden bir tır, Ankara’ya vardığında 579 km yol almıştır. Tırın Iğdır’a varabilmesi için daha kaç kilometre yol alması gerektiğini hangi işlemi yaparak bulabileceğinizi söyleyiniz.
Cevap: İzmir, Iğdır arası 1743 km olduğuna göre ve Ankara’ya kadar 579 km sini geldiğine göre: 1743-579= 1164 km daha yol gitmesi gerekir

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

1. Ege, Çelik ve Sezgin aileleri aşağıdaki otomobili almak için para biriktirmişlerdir. Bu ailelerin biriktirdikleri para miktarları yandaki tabloda verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu verilere göre cevaplayınız.


a. Çelik ailesi, Ege ailesinden kaç Türk lirası fazla biriktirmiştir?
Cevap:
Çelik ailesi: 46085 TL
Ege ailesi: 33650 TL biriktirdiğine göre; 46085-33650= 12435 TL fazla biriktirmişlerdir

b. Ege ailesinin bu otomobili alabilmesi için daha ne kadar para biriktirmesi gerekir?
Cevap: Otomobil 43720 TL ve Ege ailesi 33650 TL biriktirdiğine göre: 43720-33650= 10070 TL daha biriktirmeleri gerekir

c. Sezgin ailesinin bu otomobili alabilmesi için daha ne kadar para biriktirmesi gerekir?
Cevap: Otomobil 43720 TL ve Sezgin ailesi 38125 TL biriktirdiğine göre: 43720-38125= 5595 TL daha biriktirmeleri gerekir

ç. Çelik ailesinin bu otomobili aldıktan sonra kaç Türk lirası artar?>
Cevap: Çelik ailesi 46085 TL biriktirmiştir ve otomobil 43720 TL olduğuna göre: 46085-43720= 2365 TL paraları artar

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.

67 127 – 819 = 66 308

74 068- 3 914 = 70 154

40 102 – 16 306 = 23 796

96 521 – 68 730 = 27 791


3. Bir çiftçi, ürettiği buğdayın 3158 kg’ını kendi ihtiyacı ve tohumluk olarak ayırmış, geriye kalan 24 650 kg’ını da satmıştır. Bu çiftçi toplam ne kadar buğday üretmiştir?
Cevap: 3158 kg kaşdırıp, 24650 kg ını sattığına göre: 24650+3158= 27808 kg buğday üretmiştir


4. Bir aile, 92 500 TL’ye aldıkları ev için bir miktar ödeme yapmış ve geriye 24 300 TL borç kalmıştır. Buna göre bu aile, ev için kaç lira ödeme yapmıştır?
Cevap: 92500 TL lik ev için 24300 TL ödeme yaptıklarına göre : 92500-24300= 68200 TL daha ödeme yapmaları gerekir


5. Bir üretici, bahçesinden elde ettiği 24 500 kg fındığın önce 8310 kg’ını, sonra da 13 475 kg’ını satmıştır. Üreticinin geriye kaç kilogram fındığı kalmıştır?
Cevap:

24500 kg fındığın önce 8310 kg satmış; 24500-8310=16190 kg kalmış.
Daha sonra 16190 kg fındığın 13475 kg’ını satmış: 16190-13475= 2715 kg fındığı kaşmıştır


6. Bir kömür deposunda 72 000 kg kömür vardı. Kömürün 24 750 kg’ı satıldı. Depoya bir kamyonla 16 250 kg daha kömür getirildi. Son durumda depoda kaç kilogram kömür vardır?
Cevap: 72000 kg kömürün 24750 kg ı satılmış : 72000-24750= 47250 kg kömür kalmıştır.
47250 kg kömüre ilaveten 16250 kg daha kömür getirildiğine göre toplamda : 47250+16250= 63500 kg kömür vardır


7. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen toplananları bulunuz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları


8.Aşağıdaki işlemlerin basamaklarında verilmeyen rakamları bulunuz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 30 Ders Kitabı Cevapları-11

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29-30 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.