Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
23 Ekim 2021, 14:03
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69-70-71 ve 72’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları 1. ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki doğal sayıların okunuşlarından doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.

a. ( .D. ) 4 008 606: Dört milyon sekiz bin altı yüz altı

b. ( .Y. ) 12 500 003: On iki milyon elli bin üç

c. ( .Y. ) 800 742 010: Sekiz yüz milyon yedi yüz kırk iki bin bir

ç. ( .D. ) 88 001 700: Seksen sekiz milyon bin yedi yüz

d. ( .D. ) 910 300 804: Dokuz yüz on milyon üç yüz bin sekiz yüz dört


2. “Basamak sayısı 4 veya 4’ten fazla olan doğal sayılar yazılırken ……bölükler……… arasında bir rakam sığacak kadar boşluk bırakılır.” cümlesindeki noktalı yere uygun ifadeyi yazınız.
Cevap: Bölükler


3. Aşağıda pembe zeminlerde bölüklerindeki sayılar verilen doğal sayıları bulunuz. Pembe zeminlerle mavi kutulardaki doğal sayıları eşleştiriniz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları


4. Yüz binler basamağında 0, yüzler basamağında 7, binler basamağında 3, on binler basamağında 8, milyonlar basamağında 6, onlar basamağında 4, on milyonlar basamağında 1 ve birler basamağında 5 olan sekiz basamaklı doğal sayı kaçtır?
Cevap: D. 16 083 745

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

5. 96 105 348 sayısının milyonlar basamağındaki rakamının basamak değeri kaçtır?
Cevap: D. 6 000 000


6. Okunuşu “iki yüz otuz yedi milyon bin on bir” olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 237 001 011


7. Bir istasyondan hareket eden banliyö trenlerinin kalkış saatleri 15 dakikada bir olmak üzere düzenlenmiştir.Bu tabloya göre 5. kalkış sırasında saatin kaç olacağı aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: B. 07.30


8. Aşağıdaki şekil örüntüsüne göre örüntünün 4. adımındaki üçgen ve kare sayıları aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap: A. Üçgen: 4 Kare: 6


9. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları kutulardaki sayılarla eşleştiriniz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

10. Yandaki işlemde, ● + ✿ + ■ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
3 .0. 9 .7. 5 + 5 .3. 48 = 36323
Cevap: A. 10
0+7+3= 10


11.Yandaki işlemde, n + s toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
46 .0. 75 + 942 .3. = 36652
Cevap: C. 3
0+3= 3


12. 3500 kişilik bir spor salonunda basketbol maçı oynanacaktır. Biletlerin 807’si maç günü, 647’si ise maç gününden bir gün önce satılmıştır. Satılmayan bilet sayısı kaçtır?
Cevap: C. 2046
Önce 807 sonra 647 si satıldığına göre: 807 + 647 = 1454 bilet satılmış
3500 – 1454 = 2046 bilet satılmamış


13. Bir üretici, ürettiği buğdayı 26 230 TL’ye, patatesi 2410 TL’ye, soğanı 2830 TL’ye satmıştır. Bu üretici, ürünlerinden toplam kaç Türk lirası gelir elde etmiştir?
Cevap: B. 31 470

26 230 buğday + 2410 patates + 2830 soğan olduğuna göre: 31470 TL gelir elde etmiştir


14. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız. Bulduğunuz sonuçları noktalı yerlere yazınız.
a. 18 + 41 = ..60..
b. 23 + 15 + 47 = ..90..
c. 94 – 22 = ..70..
ç. 75 – 39 = ..40..


15. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçlarla tahminlerinizi karşılaştırınız.
a. 752 + 47

Tahmin: 750 + 50 = 800

İşem sonucu: 752 + 47 = 799

İki sonuç arasında 1 sayı fark vardır


b. 3642 – 473

Tahmin: 3600 – 470 = 3130

İşlem sonucu: 3642 – 473 = 3169

İki sonuç arasında 39 sayı fark vardır


c. 9522 + 1349

Tahmin: 9500 + 1300 = 10 800

İşlem sonucu: 9522 + 1349 = 10871

İki sayı arasında 71 sayı fark vardır


ç. 9215 – 4078

Tahmin: 9200 – 4100 = 5100

İşlem sonucu: 9215 – 4078 = 5137

İki sayı arasında 37 sayı fark vardır


d. 4284 ÷ 42

Tahmin: 4200/ 40 = 105

İşlem sonucu: 4284 / 42 = 102

İki sayı arasında 3 sayı fark vardır


e. 142 x 74

Tahmin: 140 x 70 = 9800

İşlem sonucu: 142 x 74 = 10508

İki sayı arasında 708 sayı fark vardır


f. 5632 ÷ 22

Tahmin: 5600 / 20 = 280

İşlem sonucu: 5632 / 22 = 256

İki sayı arasında 24 sayı fark vardır


g. 395 x 17

Tahmin: 400 x 20 = 8000

İşlem sonucu: 395 x 17 = 6715

İki sayı arasında 1285 sayı fark vardır


16. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları kutulardaki sayılarla eşleştiriniz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

17. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.

a. 64 x 9 = ( 60 x 10 ) = 600

b. 460 ÷ 5 = ( 460 / 10 ) = 46 = 46 x 2 = 92

c. 1960 ÷ 10 = ( 196 / 1) = 196

ç. 28 x 8  = ( 30 x 10 ) = 300

d. 1265 x 100 = ( 1300 x 100) = (13 x 1 ) = 13

e. 5800 ÷ 100 = ( 58 / 1 ) = 58

f. 54 x 20 = ( 50 x 20 ) = 1000 

g. 4160 x 400 = ( 4200 x 400 ) = 1680000

ğ. 800 000 ÷ 1000 = ( 800 / 1 ) = 800

h. 68 x 5 = ( 70 x 5 ) = 350

ı. 2840 ÷ 20 = ( 2800 / 10 ) = ( 280 / 1 ) = ( 280 / 2 ) = 140 

i. 46 000 ÷ 200 = ( 460 / 2 ) = 230


18. Bir satranç turnuvasına katılan 47 kişi, aynı anda ikişerli gruplar oluşturarak satranç oynamaya başladı. Bu karşılaşmalarda kaç tane satranç tahtası kullanılmıştır?
Cevap: B. 23

47 kişi ikişerli grup olursa: 47 / 2 = 23 kalan= 1 olur


19. Yandaki işlemde ★ + ✿ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
23.. x ..6 = 1422 + 948 = 10902
Cevap: D. 11

Yıldızı bulabilmek için 1422 yi 6 ya böleriz: 1422 / 6 = 137

Yıldız =7

papatyayı bulabilmek için 948 i 237 e böleriz: 4 

Papatya= 4
4 + 7 = 11


20. Yandaki işlemlerde kutulara yazılması gereken sayıları bulunuz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları
Cevap: 

a. Bilinmeyene a diyelim; 9 x a = 99 = 9a = 99 her iki taraf 9 ile bölünür a = 11

b. Bilinmeyene a diyelim; 57 x a + 13 = 1837; 13 karşıya eksi olarak geçer: 57a = 1837 – 13 = 1824; her iki taraf 57 ile bölünür: a = 32


21. Aşağıdaki ifadeleri üslü biçimde yazıp değerlerini bulunuz

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları-11


22. Sonuçları eşit olan işlemleri eşleştiriniz.

5. Sınıf Matematik KOZA Yayınları Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları-111

4.1/5 - (164 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.