Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
28 Şubat 2020, 17:14
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Kitabı 127-128-129. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 127-128-129. sayfa cevapları ONDALIK GÖSTERİMLER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 127 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Aşağıda verilen kesirlerle ondalık gösterimlerini eşleştiriniz.
Cevap:

1/10 = 0,1
50/100 = 0,05
14 tam 8/10 = 14,8
3 tam 726/1000 = 3,726
88/1000 = 0,088
5/100 = 0,05
7/10 = 0,7

2) Modellenen kesirlerin ondalık gösterimlerini yazınız.
Cevap: 

a) 2,68

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

b) 0,8

c) 0,5

ç) 20,092

3) Aşağıda verilen basamak tablolarındaki noktalı yerleri, ipuçlarından yararlanarak uygun bir şekilde tamamlayınız ve bu ondalık gösterimleri tabloların altına yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları (1)

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

4) Aşağıda verilen ondalık gösterimlerin okunuşlarını yazınız.
Cevap: 

a) 0,9: sıfır tam onda dokuz
b) 0,24: sıfır tam yüzde yirmi dört
c) 24,909: yirmi dört tam binde dokuz yüz dokuz
ç) 543,1: beş yüz kırk üç tam onda bir

5) Aşağıda okunuşları verilen ondalık gösterimlerden hangisi doğru yazılmıştır?
Cevap: A) Sıfır tam onda dokuz → 0,9

6) Ondalık kısmı 105, tam kısmı 16 olan ondalık gösterimi yazınız.
Cevap: 16,105

7) Okunuşu “seksen altı tam binde dokuz yüz yedi” olan ondalık gösterimin yüzde birler basamağındaki rakam kaçtır?
Cevap: 86,907
Yüzde birler basamağındaki rakam 0’dır.

8) Aşağıda verilen ondalık gösterimlerle ilgili ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

….D…. 0,374 → Onda birler basamağındaki sayının basamak değeri 0,3’tür.
….Y…. 23,45 → Tam kısmı 45’tir.
….Y…. 1,156 → Binde birler basamağındaki sayının basamak değeri 6’dır.
….D…. 85,49 → Birler basamağındaki sayının basamak değeri 5’tir.
….D…. 4,044 → Yüzde birler basamağında 4 vardır.
….D…. 14,70 → Yüzde birler basamağındaki 0 atılırsa sayının değeri değişmez.
….Y…. 70,07 → Onda birler basamağındaki sayının basamak değeri 1/10 ’dur.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.