Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Mart 2020, 16:12
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Kitabı 134. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 134. sayfa cevapları Ondalık Gösterimleri Sıralama

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) 4,4 ondalık gösterime eşit olan iki tane ondalık gösterim yazınız.
Cevap: 4,40 ve 4,400

2) 6,5Δ9 > 6,549 ifadesinde Δ yerine gelebilecek rakamları işaretleyiniz.
Cevap: Δ = 5, 6, 7, 8, 9

3) Aşağıda verilen ondalık gösterim sıralamalarından hangisi yanlıştır?
Cevap: B) 4,02 > 4,2 > 3,98 > 0,20

4) 3,21; 5,8; 3,23; 6,8; 5,81 ondalık gösterimlerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 6,8 > 5,81 > 5,8 > 3,23 > 3,21

5) 4,36? < 4,368 olması için ? yerine yazılabilecek en büyük rakam hangisidir?
Cevap: 7

6) Aşağıdaki sayı doğruları üzerinde verilen noktalara karşılık gelen ondalık gösterimleri yazınız.
Cevap:

a) E = 0,6
b) N = 4,27
c) S = 0,7
D = 1,5
L = 2,3

7) Aşağıda verilen kareli bölge üzerinde bir sayı doğrusu çiziniz ve 2,7; 1,8; 0,8; 2,1 sayılarını sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları (1)

8. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları (2)

9) 62,409 ondalık gösteriminde 2 ve 0 rakamlarının yerini değiştirerek yeni bir ondalık gösterim elde ediniz. Elde ettiğiniz ondalık gösterim ile 62,409 ondalık gösterimini karşılaştırınız.
Cevap: 60,429
60,429 < 62,409


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 127-128-129. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.