Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
18 Mart 2020, 19:12
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Kitabı 143-144. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 143-144. sayfa cevapları Ondalık Gösterimlerle Toplama ve Çıkarma İşlemleri

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Aşağıda verilen işlemleri yapınız.
Cevap:

a) 37,73
b) 445,165
c) 71,701
ç) 615,704


2) Tam kısmı 54 ve ondalık kısmı 93 olan, ondalık gösterim ile tam kısmı 4 ve ondalık kısmı 532 olan ondalık gösterimin toplamı kaçtır?
Cevap: B) 59,462
54,93 – 4,532 = 59,462


3) Sonucu 65,7 olan bir toplama işlemi ile bir çıkarma işlemi yazınız.
Cevap:

32,4 + 33,3 = 65,7
122,4 – 56,7 = 65,7


4) 67,8 ondalık gösteriminden küçük, 67,6 gösteriminden büyük olan ondalık gösterim kaçtır?
Cevap: 67,7

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 144 Ders Kitabı Cevapları

5) Ondalık gösterimlere ait işlemlerle kesir olarak verilen sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 144 Ders Kitabı Cevapları


6) Aşağıdaki işlemleri kesirle yapılan işlemlerden yararlanarak yapınız.
Cevap:

a) 34/10 + 8/10 = 42/10 → 4,2
b) 27/10 – 19/10 = 8/10 → 0,8


7) Aşağıdaki işlemlerde yapılan hatayı açıklayınız ve doğru işlem sonuçlarını bulunuz.
Cevap: Yapılan hata virgüllerin alt alta konulmamasıdır.

a) 421,739
b) 199,115


8) 1,04 + ( 4/10 – 3/10 ) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

4/10 – 3/10 = 1/10
104/100 – 1/10 = 94/100 → 0,94


9) Manavdan 1,5 kg soğan, 3 kg patates, 2,75 kg domates ve 1,25 kg salatalık satın alan bir kişi toplamda kaç kg ürün almıştır?
Cevap: 

1,5 + 3,0 + 2,75 + 1,25 =8,5 kg ürün almıştır.


10) Ayşegül kuru yemişçiden 0,300 kg badem içi, 0,400 kg çiğ fındık ve 0,500 kg kabak çekirdeği satın aldı. Hanife ise 0,400 kg ay çekirdeği, 0,200 kg badem içi, 0,700 kg da leblebi satın aldı.

a) Ayşegül ile Hanife’nin ayrı ayrı satın aldıkları toplam kuru yemiş miktarları birbirine eşit midir? İşlemleri yaparak açıklayınız.
Cevap: Kuru yemiş miktarları birbirlerine eşit değildir.

0,300 + 0,400 + 0,500 = 1,200 → 1,2 kg Ayşegül almıştır.
0,400 + 0,200 + 0,700 = 1,300 → 1,3 kg Hanife almıştır.


b) Hanife’nin satın aldığı ay çekirdeği miktarı 1 kg’dan ne kadar eksiktir? İşlem yaparak gösteriniz.
Cevap: 

0,400 → 0,4
1,0 – 0,4 = 0,6 kg eksiktir.


11) Hakan boş olan kumbarasına üç tane 25 kuruş, bir tane 50 kuruş ve dört tane 1 TL atıyor. Hakan’ın kumbarasında toplam kaç lirası olduğunu bulunuz.
Cevap: 

0,25 + 0,25 + 0,25 = 0,75 kuruş
0,75 + 0,50 + 4,0 = 5,25 TL vardır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 134. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.