Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
2 Mart 2020, 19:37
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Kitabı 160. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 160. sayfa cevapları Yüzdeler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Bir kolideki 40 tane yumurtanın %80’i sağlamdır. Kırık olan yumurtalar kaç tanedir?
Cevap: 

%80’i sağlamsa %20’si kırıktır.
%20 = 20/100
40 x 20 = 800
800 ÷ 100 = 8 tane kırıktır.


2) 12/15 kesrini modelleyiniz ve % sembolüyle gösteriniz.
Cevap:
12/15 = 4/5 = 80/100 = %80
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları


3) Yandaki şekilde boyalı kısma karşı gelen sayıyı kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle yazınız.
Cevap:

8/20
0,40
%40


4) Aşağıdaki ondalık kesirlerden hangisi %8’e eşittir?
Cevap: D) 0,08


5) İşaretli olan yeri kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle yazınız.
Cevap:

6/10
0,6
%60


6) Aşağıda verilen kesir ile yüzdelik gösterimlerini eşleştiriniz.
Cevap: 

1/4 = %25
4/5 = %80
7/10 = %70
13/20 = %65


7) 3/5, 9/10, 11/20 ve 7/25 kesirlerini % sembolü kullanarak sıralayınız.
Cevap: %90 > %60 > %55 > %28

3/5 = %60
9/10 = %90 

11/20 = %55
7/25 = %28


9) 40 kişilik bir sınıfın %30’u voleybol, %40’ı futbol, %30’u ise basketbol oynuyor. Voleybol ve futbol oynayan toplam kaç kişidir?
Cevap: 

40 x 30 =1200
1200 ÷ 100 = 12 voleybol
40 x 40 = 1600
1600 ÷100 = 16 futbol
12 kişi basketbol
12 + 16 = 28 toplam


10) 50 kişilik bir grubun %58’i İngilizce, %34’ü Almanca, %8’i ise Çince konuşabilmektedir. Almanca konuşanlar ile Çince konuşanlar toplam kaç kişidir?
Cevap: 

50 x 58 = 2900
2900 ÷ 100 = 29 İngilizce
50 x 34 = 1700
1700 ÷ 100 = 17 Almanca
50 x 8 = 400
400 ÷ 100 = 4 Çince
17 + 4 = 21 toplam


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.