Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
9 Mart 2020, 16:54
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

5. Sınıf Matematik Kitabı 161-162-163. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 161-162-163. sayfa cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

1) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 38/100 = 0,038


2) Okunuşu “yüz seksen dört tam binde beş yüz kırk yedi” olan ondalık gösteriminin basamak adlarını ve basamak değerlerini verilen tablo üzerinde gösteriniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları


3) Aşağıdaki verilen ondalık gösterimlerle okunuşlarını eşleştiriniz.
Cevap:

5,40 = Beş tam yüzde kırk
20,04 = Yirmi tam yüzde dört
0,04 = Sıfır tam yüzde dört
5,498 = Beş tam binde dört yüz doksan sekiz


4) Kesir kısmı 405, tam kısmı 56 olan ondalık gösterimin onda birler basamağındaki rakam kaçtır?
Cevap: Onda birler basamağında 4 vardır.

56,405


5) Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 0,3 < 0,39 < 5,7 < 5,75 < 8,009 < 8,18 < 15,82

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları

6) Aşağıda verilen sayı doğrusu üzerinde 0,6 ve 0,1 ondalık gösterimlerini işaretleyiniz.

Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları (1)


7) Aşağıda verilen sayı doğrusu üzerinde A noktasına karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız.
Cevap: A = 3,44


8) Aşağıdaki işlemlerde ? işareti ile gösterilen rakamları yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları (2)


9) Aşağıdaki işlemleri yapınız.
Cevap: 

a) 8,57
b) 27,53
c) 46,16
ç) 445,167


10) Aşağıda verilen kesirlerden hangisinin % sembolü ile gösterimi yanlıştır?
Cevap: B) 9/100 = %90


11) Aşağıda % sembolü ile verilen ifadelerin hangisinin ondalık gösteriminde hata yapılmıştır?
Cevap: D) %9 = 0,9

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 163 Ders Kitabı Cevapları

12) 0,38 + 0,03 + 0,2 toplamının % sembolü ile gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) %61 


13) Aşağıdaki gösterimleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: b > a > c > d

a = 22/100
b = 28/100
c = 19/100
d = 9/100


14) Aşağıdaki gösterimleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: d < c < b < a

a = 28/100
b = 15/100
c = 13/100
d = 11/100


15) 700 kg balın %70’i satılıyor. Geriye kaç kg bal kalmıştır?
Cevap: 

%70 = 7/10
700 ÷ 10 = 70
70 x 7 = 490 kg satıldı.
700 – 490 = 210 kg kaldı.


16) 850 TL’ye alınan bilgisayar %25 kâr ile kaç TL’ye satılır?
Cevap: 

850 ÷ 4 = 212,5 TL kar.
850 + 212,5 = 1062,5 TL’ye satılır.


17) 900 TL’lik etiketi olan bir televizyon %22 indirimle kaç TL’ye satılır?
Cevap: 

900 ÷ 100 = 9
9 x 22 = 198 TL indirim.
900 – 198 = 702 TL’ye satılır.


18) Bir marketteki 120 adet süt şişesinin %10’u raflara dizilirken kırılıyor. Geriye kaç adet süt şişesi kalmıştır?
Cevap:

120 x 10 = 1200
1200 ÷ 100 = 12 tanesi kırıldı.
120 – 12 = 108 tane kaldı.


19) Yumurtanın tanesini 30 kuruştan alıp %10 kârla satan bir bakkal, 250 yumurtanın satışından kaç TL kâr elde eder?
Cevap: 

30 x 10 = 300
300
÷ 100 = 3 kuruş kar.
250 x 3 = 750 kuruş → 7,50 TL kar elde eder.


20) Bir satıcı 200 TL’ye aldığı bir malı %30 zararla, 300 TL’ye aldığı bir malı ise %40 kâr ile satıyor. Satıcının bu iki satıştaki kâr-zarar durumu ne olur?
Cevap: 120 – 60 = 60 TL kar elde eder.

200 ÷ 100 = 2
2 x 30 = 60 TL zarar.

300 ÷ 100 = 3
3 x 40 = 120 TL kar.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.