Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
16 Nisan 2020, 12:54
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

5. Sınıf Matematik Kitabı 185-186. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 185-186. sayfa cevapları Üçgen ve Dörtgenler – Alıştırmalar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Yanda verilen noktalı kâğıt üzerindeki noktalardan;
a) K noktasının A noktasına,
b) N noktasının Z noktasına,
c) A noktasının Y noktasına,
ç) O noktasının M noktasına göre konumunu yön ve birim kullanarak belirtiniz.
Cevap:

a) K noktasının A noktasına göre konumu 4 birim yukarı 2 birim sağadır.
b) N noktasının Z noktasına göre konumu 4 birim aşağıdır.
c) A noktasının Y noktasına göre konumu 1 birim sağadır.
ç) O noktasının M noktasına göre konumu 5 birim yukarıdır.


2) Aşağıda verilen kareli kâğıt üzerindeki doğru parçalarına eşit uzunlukta olan birer tane doğru parçası çiziniz. Çizdiğiniz doğru parçalarını isimlendiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


3) Aşağıdaki kareli kâğıt üzerine birer tane dar, dik ve geniş açı çizerek isimlendiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları 3.resim

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

4) Aşağıda verilen açıları isimlendirerek bunları dar, dik ya da geniş açı olarak belirleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları


5) Aşağıda verilen cümlelerdeki boşlukları doldurunuz.
Cevap:

a) T  AÇISI , T sembolü ile gösterilir.
b) ……GENİŞ AÇI……. açı, 90º den büyük ve 180º den küçüktür.
c) Ölçüsü 90º olan açı, …DİK……. açıdır.
ç) Ölçüsü 90º den küçük olan açı, ……DAR…. açıdır.


6) Aşağıda verilen doğrulara dışındaki ve üzerindeki noktalardan dikmeler çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları 2.resim

7) Aşağıda verilen hangi seçenekteki doğru parçaları paralel değildir?
Cevap: C


8) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Bu cümleler doğru ise noktalı yere “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

…Y….Paralel doğrular kesişir.
…D….Paralel doğru parçalarının uzunlukları birbirine eşit olmayabilir.


9) Günlük yaşamdan paralel doğrulara örnek durumlar bularak aşağıya yazınız.
Cevap: Kalorifer peteği duvara paraleldir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 174-175-176-177-178-179-180-181-182-183-184. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: günlük yaşamda paralel doğrulara örnek durumlar,

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.