Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
4 Mart 2020, 15:08
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

5. Sınıf Matematik Kitabı 209-210-211-212-213. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 209-210-211-212-213. sayfa cevapları 4. Ünite Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları

1) Başlangıç noktaları aynı olan zıt yöndeki iki ışın birleşirse aşağıdakilerden hangisi oluşur?
Cevap: B)Doğru Parçası


2) Yukarıdaki doğrunun farklı gösterimlerini yazınız.
Cevap: [KM] şeklinde gösterilir.


3) Gösterimi [RS olan şekli çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları


4) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Bu cümleler doğru ise noktalı yere “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

a) Aynı düzlemdeki iki doğru birbirlerine paraleldir. Y
b) Birbirine paralel iki doğruyu göstermek için “ // ” sembolü kullanılır. D
c) Birbirine çakışık olan doğrular, birbirlerine paraleldir. Y


5) Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilen noktalardan yararlanarak AF ışınını, CF doğru parçasını ve AC doğrusunu çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


6) Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde verilen S noktasının Y noktasına göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade ediniz.
Cevap: 6 birim yukarısında 7 birim sağındadır.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları

7) Aşağıdaki doğru parçalarına eşit uzunlukta doğru parçaları çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları


8) Aşağıda verilen doğru parçalarından paralel olanları sembol kullanarak gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


9) Aşağıdaki fotoğraf üzerinde paralel doğru parçaları işaretleyiniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


10) Aşağıdaki açılardan hangisi dar açıdır?
Cevap: A

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları

11) Aşağıdaki doğrulara, verilen noktalardan dikme çiziniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları


12) Aşağıdaki noktalı kâğıda birer tane dar, dik ve geniş açı çizerek isimlendiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


13) Yanda noktalı kâğıt üzerine çizilmiş olan açı aşağıdaki gösterimlerden hangisiyle belirtilmez?
Cevap: B


14) Aşağıda verilen çokgenlerin isimlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


15) Aşağıda verilen çokgenlerden köşegeni olmayanları işaretleyiniz.
Cevap: Soldan iki ve dördüncü sırada olan üçgenlerin köşegenleri yoktur.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

16) Yanda verilen ŞNYR dikdörtgeninin;

a) Kenarlarını,
Cevap: [ŞR], [YN]

b) Köşegenlerini,
Cevap: [ŞY], [RN]

c) Köşelerini,
Cevap: Ş,R,Y,N

ç) İç açılarını yazınız.
Cevap: 90°


17) Aşağıdaki üçgenlerin kenarlarına ve açılarına göre çeşitlerini belirtiniz.
Cevap:
1. Üçgen eşkenar üçgendir.
2. Üçgen çeşitkenar dil üçgendir.
3. Üçgen eşkenar üçgendir.
4. Üçgen çeşitkenar üçgendir.


18) Aşağıdaki noktalı yerlere üçgen, dikdörtgen, kare, paralelkenar, eşkenar dörtgen ve yamuk çiziniz ve bu şekilleri isimlendiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları

19) Aşağıdaki üçgenlerin verilmeyen açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:
1. Üçgen: 55 + 55= 110 => 180 -110 = 70°

2. Üçgen: 135 +23 = 158 => 180 -158 = 22°


20) ABCD dikdörtgen [AC ]ve [BD] köşegen olduğuna göre m(DEC) kaç derecedir?
Cevap: 33 +33 =66 => 180 – 66 = 114°


21) “ Kare ve eşkenar dörtgenin köşegenleri …………………………………………………….”
Yukarıdaki cümleyi doğru olacak şekilde tamamlayınız.
Cevap:  Kare ve eşkenar dörtgenin köşegenleri kenar uzunluğuna eşittir.


22) ABCD paralelkenarında m(C) =71° ve m(DEB) = 90° ise m(ADE) kaç derecedir?
Cevap: 90 +71 = 161 => 180 – 161 = 19°


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 199-200-201-202-203-204-205-206-207-208. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.