Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Eylül 2020, 14:06
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

5. Sınıf Matematik Kitabı 32-33-34-35-36-37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 32-33-34-35-36-37-38-39-40-41. Sayfa Cevapları Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

1) Aşağıdaki tabloda verilen toplama işlemlerini zihinden yaparak tabloyu doldurunuz.
¬ Zihinden toplama işlemi yaparken kullandığınız stratejileri açıklayınız
Cevap: Toplama işlemi yaparken önce onluk olarak toplayıp sonra birlik basamağını ekliyorum.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki tabloda verilen çıkarma işlemlerini zihinden yaparak tabloyu doldurunuz.
¬ Zihinden çıkarma işlemi yaparken kullandığınız stratejileri açıklayınız.
Cevap: Çıkarma işlemi yaparken onluk olan kısımları çıkarıp sonra birlik kısmını çıkarıyorum.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 35 Ders Kitabı Cevapları 2.resim

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

1) 6538 + 8391 işlemini kâğıda yazarak işlem sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 14929 


2) 6538 + 8391 işlemini hesap makinesini kullanarak yapınız.
Cevap: 14929


3) 78 352 – 19 463 işlemi kâğıda yazarak işlem sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 58889


4) 78 352 – 19 463 işlemini hesap makinesini kullanarak yapınız.
Cevap: 58889


Alıştırmalar

1. Aşağıdaki işlemleri yapınız.
Cevap:

a) 314 + 167=481
b) 57 775 + 61 016=118791
c) 980 – 891=89
ç) 8976 – 1410=7566
d) 67 891 – 48 902=18989


2) 3455 + ▢ = 6148 işleminde “▢” yerine hangi sayı gelmelidir?
Cevap: ▢ =2693


3) ▢ – 17 676 = 31 132 işleminde “▢” yerine hangi sayı gelmelidir?
Cevap: ▢ =48808

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

4) Aşağıdaki toplama işleminde her şekil bir rakamın yerine kullanılmıştır. Buna göre a + b + c işleminin sonucu kaçtır abc+abc+abc+abc=1704<
Cevap:
4*(abc)=1704
1704/4=426
abc=426 ise a+b+c=4+2+6=12


5) Bir müzeyi, cumartesi günü 10 195 kişi, pazar günü ise cumartesi günü ziyaret edenlerin sayısından 1116 fazla kişi ziyaret etmiştir. Hafta sonunda bu müzeyi kaç kişi ziyaret etmiştir?
Cevap: 10195+10195+1116=21506


6) Aşağıda bazı sayılarla yapılan zihinden toplama işlemine ilişkin farklı stratejilerin kullanımına örnekler verilmiştir. Hangi stratejinin kullanımı doğrudur?
Cevap: C) 37 + 23 = 37 + 3 + 20


7) Bir köprüden ilk hafta 27 212 adet araç geçmiştir. Bu köprüden ikinci hafta geçen araç sayısı ilk hafta geçen araç sayısından 1412 adet daha azdır. İkinci haftanın sonunda bu köprüden kaç adet araç geçmiştir?
Cevap:

İlk hafta geçen araç sayısı: 27212
İkinci hafta geçen araç sayısı: 27212-1412=2580
İkinci haftanın sonu: 27212+25800=53012

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları

8) Aşağıda zihinden çıkarma işlemine ait stratejiler verilmiştir. Hangi stratejinin kullanımı yanlıştır?
Cevap: C) 72 – 59 = 72 – 50 – 9


9) Aşağıda verilen işlemlerle sonuçlarına ait tahminleri eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları


10) Aşağıdaki işlemleri yapınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


11) Aşağıdaki işlemlerde verilmeyen rakamları bulunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 26-27-28-29-30-31. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.