Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
11 Kasım 2019, 20:15
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 169

5. Sınıf Matematik Kitabı 68-69-70-71. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 68-69-70-71. sayfa cevapları İKİ İŞLEM İÇEREN PARANTEZLİ İFADELER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları

Parantezler işlem önceliğini nasıl belirleyebilir? Düşününüz.
Cevap: Parantezin içindeki işlemler yapıldıktan sonra diğer dört işlem yapılır.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

1) İki farklı kâğıt parçasına 90 ÷ (6 x 3) ve (90 ÷ 6) x 3 işlemlerini yazınız.
Cevap:

1.Kağıt:  90 ÷ ( 6 x 3 ) =90 ÷ ( 18 ) = 5
2.Kağıt: (90 ÷ 6 ) x 3 = ( 15 ) x 3 = 45

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 70 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

1) 17 – 8 işlemini yapınız.
Cevap: 17 – 8 = 9


2) İşlem sonucunu 6 ile çarpınız. Çarpımı kaç buldunuz?
Cevap: 9 x 6 = 54


3) 6 x 17 işlemini yapınız.
Cevap: 6 x 17 = 102


4) İşlem sonucundan 8’i çıkarınız. Farkı kaç buldunuz?
Cevap: 102 – 8 = 94


İlk yaptığınız işlemlerin sonucunda bulduğunuz çarpım ile ikinci yaptığınız işlemlerin sonucunda bulduğunuz farkı karşılaştırınız. İki sayı birbirine eşit mi? Açıklayınız.
Cevap: 54 ve 94 buldum. İki sayı birbirine eşit değil.


Aynı sayıların kullanıldığı ve aynı işlemlerin yapıldığı iki ayrı ifadenin sonuçları hakkında ne söylenebilir? Düşüncenizi belirtiniz.
Cevap: Parantezin öncelikli ve önemli olduğu anlaşılıyor.


Yan yana yazılarak verilen işlemlerde işlem önceliği önemli midir? Açıklayınız.
Cevap: Evet önemlidir. Parantez içerisindeki işlemleri yaparak başlanmalıdır.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Aşağıdaki parantezli işlemleri yapınız.
a) 188 + (41 – 19)
Cevap: 188 + ( 22 ) =210


b) (567 – 66) + 303
Cevap: ( 501 ) + 303 = 804


c) (6403 – 2901) ÷ 34
Cevap: ( 3502 ) ÷ 34 = 103


ç) (275 x 33) – 5089
Cevap: ( 9075 ) – 5089 = 3986


d) 6923 ÷ (2807 + 4116)
Cevap: 6923 ÷  ( 6923 ) = 1


e) 987 x (8888 – 8888)
Cevap: 987 x ( 0 ) = 0


2) İşlemleri yaparak aşağıdaki kutucukları doldurunuz. Yaptığınız işlemlere ait ifadeleri kutucukların altındaki boşluklara yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 71 Ders Kitabı Cevapları


3) (16 + 2²) ÷ 5 işlemini yapmayı gerektirecek bir problem kurunuz.
Cevap: Bahçesinde 5 tür çiçek bulunan Ali amcanın toplamda 16 çiçeği vardır. Ali amca çiçeklerini gruplara ayırmak istiyor ama gruplar eşit olmuyor. Bu yüzden 4 çiçek daha ekiyor. Bu şekilde gruplandıran Ali amcanın bahçesindeki grupların her birinde kaç çiçek vardır.


4) Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu 489’dur?
Cevap: B) (78 x 3²) – 213


5) İbrahim Bey, 950 metre uzunluğundaki parkurda 6 tur koştuktan sonra 1420 metre daha koşarak evine dönmüştür. İbrahim Bey’in koştuğu mesafeyi belirten ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) (950 x 6) + 1420


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 67. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (8 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,75)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor