Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Haziran 2021, 21:15
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 453

5. Sınıf Matematik Kitabı 76-77-78-79. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2020-2021 5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79. sayfa cevapları 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

1) Okunuşu “yetmiş milyon üç yüz kırk yedi bin sekiz yüz seksen bir” olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 70 347 881


2) 398 900 547 doğal sayısının bölüklerini, basamaklarını ve basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini tabloda gösteriniz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları


3) Aşağıda okunuşları verilen doğal sayıları yazılışlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


4) Aşağıda verilen örüntünün 6. adımında kullanılacak toplam kare sayısı kaçtır?
Cevap: 11’dir.

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


5) Beş basamaklı en büyük doğal sayı ile dört basamaklı en küçük doğal sayının farkı  kaçtır?
Cevap: 99 999 – 1000 = 98 999


6) 87 819 doğal sayısındaki 8 rakamlarının basamak değerleri toplamı kaçtır?
Cevap: 80 000 + 800 = 80 800


7) Bir çıkarma işleminde fark 12 441’dir. Eksilen sayıyı 11 794 azalttığımızda çıkarma işleminin yeni farkı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 647

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

8) Aşağıda verilen işlemlerin hangisindeki zihinden yapılacak işleme ait strateji doğrudur?
Cevap: A) 75 + 48 + 55 = 75 + 55 + 48 = 130 + 48


9) Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizi işlem sonuçlarıyla karşılaştırınız.
Cevap:

a) 678 + 491 + 344
Tahminim: 1510
Gerçek Sonuç: 1513


b) 5505 – 3138
Tahminim: 2360
Gerçek Sonuç: 2367


c) 7749 – 352
Tahminim: 7400
Gerçek Sonuç: 7397


ç) 8520 + 3692
Tahminim: 12 200
Gerçek Sonuç: 12 212


10) Aşağıdaki çarpma işlemlerinde verilmeyen rakam ve sayıları bulunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları çarpma işlemi


11) Aşağıdaki bölme işlemlerinde verilmeyen rakam ve sayıları bulunuz.
Cevap:
5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


12) Aşağıda verilen işlemlerle sonuçlarına ait tahminleri eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevaplarıtahmin eşleştirme

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 78 Ders Kitabı Cevapları

13) Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız. İşlemler için uyguladığınız stratejiyi açıklayınız.
Cevap:

a) 62 x 27 = (60 x 27) + (27 x 2) =1620 + 54 = 1674
b) 804 000 ÷ 1000 = 804
c) 31 x 100 = 31 000
ç) 3170 ÷ 5 = 634


14) 25 adet zeytinyağı şişesi, içine en fazla 4 tane zeytinyağı şişesinin konulabildiği ahşap kasalara yerleştirilecektir. En az kaç tane ahşap kasaya ihtiyaç vardır? Açıklayınız.
Cevap: 25 ÷ 4 = 6.25 Bu yüzden en az 7 ahşap kasa gereklidir.


15) İşlem sonucu 26 olarak bulunan soru aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Bir bölme işleminde bölen sayı 12, bölüm 2 ve kalan da 2 ise bölünen sayı kaçtır?


16) Erdal ve Seda’nın yaşları toplamı 29’dur. Erdal, Seda’dan 3 yaş büyüktür. Seda’nın yaşı kaçtır? Erdal 6 sene sonra kaç yaşında olacaktır?
Cevap:
e + s = 29
e – s= 3
Bu denklemlerden e= Erdal’ın yaşı= 16, s= Seda’nın yaşı= 13 olur.
Erdal 6 sene sonra 16 + 6 = 22 yaşında olur.


17) Aşağıdaki sayılardan bir doğal sayının karesi veya küpü olan sayıları yuvarlak içine alınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 78 Ders Kitabı Cevapları


18) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Bu cümleler doğru ise noktalı yere “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

a) “Dokuzun karesi” ifadesi, 9² şeklinde gösterilir. …D…….
b) 16³ gösterimi, “16’nın küpü” olarak ifade edilir. …D…….
c) 1 sayısının küpü, 3’e eşittir. …..Y ….
ç) “14² = 2744” ifadesi yanlıştır. …D….

5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 79 Ders Kitabı Cevapları

19) 5³ – 6² işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap: 125 – 36 = 89


20) Aşağıdaki işlemlerde yapılan hataları açıklayınız ve düzeltiniz.
Cevap:

a) 2² = 2 x 2 x 2 ==> 2 x 2 = 4 ya da 2 x 2 x 2 = 2³ e eşit olmalıdır.
b) 128 x (8 – 2) = 222 ==> 128 x 6 = 768 olmalıdır.
c) 2³ = 3² ==> 2³ = 2 x 2 x 2 = 8 olmalıdır.
ç) 18389 + 31611 = 40000 ==> 50 000 olmalıdır.


21) 5’ten başlayarak dörder ilave etmek suretiyle devam eden sayı örüntüsünün 9. terimini bulunuz.
Cevap: 5 => 9 => 13 => 17 => 21 => 25 => 29 => 33 => 37
9. terim 37′ dir.


22) ◊– 52194 = 78256 işleminde “◊” yerine gelecek sayıyı bulunuz.
Cevap: 78256 + 52194 = 130 450 = ◊


23) Serpil 12, annesi 37 ve babası 42 yaşındadır. 3 yıl sonra bu üç kişilik ailenin yaşları toplamı kaç olur?
Cevap:

3 yıl sonra Serpil 15, annesi 40, babası 45 yaşında olacaktır.
15 + 40 + 45 = 100 olur.


24) Hatice teyzenin bir ineği ve bir koyunu vardır. Hatice teyze kovadaki 10 kilogram yemi iki hayvanına eşit olarak paylaştırıyor. Her bir hayvanın payına düşen yem kaç kilogramdır?
Cevap: 10 ÷ 2 = 5 kilogramdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Matematik Kitabı 72-73-74-75. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.