Cevap Yaz
5 Haziran 2022, 7:36 - Sena Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 113-114. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 113-114. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da içinde bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 113-114 cevapları konusunu paylaştık. 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 113-114. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 113-114. Sayfa Cevapları 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Tutku Yayıncılık

A- Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Peygamberimizin (s.a.v.) Allah (c.c.) sevgisini örneklerle açıklayınız.
Cevap: Peygamber Efendimize peygamberlik gelmeden önce de putlara tapmıyor onları reddediyordu, Allah’ın koşulsuz bağlı kalarak kendisinden istediği her şeyi hakkı ile tebliğ etmiştir ve her zor durumda Allah’a sığınmıştır.


2. Müslüman, neden her zaman Allah’a (c.c.) güvenmelidir? Belirtiniz.
Cevap: Çünkü bizi yaratan Allah’tır ve Allah sonsuz merhamet ile doludur. Bir Müslüman Allah’a güvenip tevekkül ederse Allah’ta onun en hayırlı yola sevk edecektir.


3. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) namaz ibadetine verdiği önemi anlatınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz namazı dinin direği olarak görmüş ve namazsız İslam’ın olmayacağını söylemiştir. Bir Müslümanın diğer dindeki insanlardan ayıran en güzel özelliğin namaz olduğunu vurgulamıştır.


4. Manevi temizlik ne demektir? Manevi yönden temiz olmak için neler yapmamız gerekir? Söyleyiniz.
Cevap: Manevi temizlik ruhumuzun temizlenmesi, temiz olması demektir. Manevi yönden temiz olmak için namaz kılmak, kötülükten uzak durmak ve ibadet etmek gerekir.


5. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) konuşurken dikkat ettiği başlıca hususlar nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Açık, net, insanları kırmadan ve anlaşılır konuşmaya dikkat edermiş.


B- Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

6. Yukarıdakilerden hangileri, Allah’ı (c.c.) sevmenin göstergesi olabilir?
Cevap: D) I, II, III ve IV


7. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan, Allah’a (c.c.) inanan ve güvenen bir insanda yukarıdakilerden kaç tanesi görülür?
Cevap: B) 2


8. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) insanlara değer verdiğinin bir göstergesi olamaz?
Cevap: D) Kur’an-ı Kerim’i çok okuması 


9. “Cennetin anahtarı namaz, namazın …………………….. abdesttir (temizliktir).” (Tirmizî, esSünen, Tahâret, 1.) Hadisteki boşluğa hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B) Anahtarı


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları Tutku Yayıncılık

10. Peygamberimiz (s.a.v.) ağız ve diş temizliğine önem vermiş, ağzını sık sık ..…….. denilen bir tür ağaç parçasıyla temizlemiştir. Boşluğa hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: A) Misvak


11. Taharet İslam kültüründe hangi anlamda kullanılan bir kavramdır?
Cevap: A) Temizlik


12. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) beşerî yani insani yönüyle ilgili değildir?
Cevap: B) Allah’tan (c.c.) vahiy alması


C- Aşağıdaki hadislerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap:

“Allah’ım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce ……kulluk…… etmekte bana yardım et.” 

“Mümin kendisiyle iyi geçinen ve başkalarıyla iyi geçinen kimsedir. Geçimsiz kimsede ..…hayır…. yoktur.” 

“Bir Müslüman’ın (din) kardeşine üç günden fazla küs durması ..…helal… değildir.” 

“Yemeğin bereketi, yemekten önce ve sonra ……elleri…. yıkamaktadır.”

“Ümmetime sıkıntı verecek olmasaydım onlara her ……namazdan……. önce misvak kullanmalarını emrederdim.”

“İnsanlara ……akılları..… nispetinde (oranında) konuşunuz.”


5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları 113-114. Sayfa, 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.