Cevap Yaz
5 Haziran 2022, 7:36 - Sena Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 115-116-119-120. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 115-116-119-120. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hazırlık Çalışmaları ile Peygamberimizin Yol Arkadaşları: Sahabiler konusunun da bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 115-116-119-120 cevapları konusunu paylaştık. Peygamberimizin Yol Arkadaşları: Sahabiler ve Hazırlık Çalışmaları ile ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 115-116-119-120. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 115. Sayfa Cevapları Hazırlık Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Tutku Yayıncılık

1. Sahabi, sahabe ve ashap kavramlarının anlamlarıyla ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: Sahabi ve Sahabe
Peygamber Efendimiz zamanında yaşamış, sohbetlerine katılmış, onu görmüş Müslüman kişilerdir. Ashapta bu kişilerin tümüne denmektedir. 


2. Sahabilerin, diğer Müslümanlara göre ne gibi ayrıcalıkları vardır? Araştırınız.
Cevap: Sahabiler Peygamber Efendimizin zamanında yaşamış, onu yalnız bırakmamış, ondan ders alarak ahlakıyla ahlaklanmış kişilerdir. Tüm Müslümanlara örnek olabilecek kadar değerli ve kıymetlilerdir.


3. Enes b. Malik (r.a.) hakkında, İslam ansiklopedisinden ve diğer kaynaklardan bir araştırma yapınız.
Cevap: Enes b. Malik 612 yılında Medine’de dünyaya gelmiştir. 10 yaşından itibaren Peygamber Efendimize hizmet etmiştir. Ölümüne kadar daima Peygamber Efendimiz ile beraber olmuş yalnız bırakmamıştır. Bu yüzden de en çok hadis rivayet eden sahabi olmuştur. 711 yılında da vefat etmiştir.


4. Peygamberimizin (s.a.v.), sahabenin üstünlüğünü ifade eden bir hadisini bulup defterinize yazınız.
Cevap: 

”Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah’a iman edersiniz.”(Âl-i İmrân, 3/110)


5. Aşere-i Mübeşşere kavramının anlamını ve Aşere-i Mübeşşere’nin kimlerden oluştuğunu Genel Ağ, İslam ansiklopedisi vb. kaynaklardan araştırınız.
Cevap: 

Aşere-i Mübeşşere: Cennet ile müjdelenmiş 10 kişi anlamına gelmektedir. Bunlar;
– Ebû Bekir
– Hz. Ömer
– Hz. Osman
– Hz. Ali
– Sa’d Bin Ebî Vakkas
– Ebû Ubeyde Bin Cerrah
– Abdurrahman Bin Avf
– Talha Bin Ubeydullah
– Zübeyr Bin Avvâm
– Saîd Bin Zeyd.



5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 116-119-120. Sayfa Cevapları Peygamberimizin Yol Arkadaşları: Sahabiler

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Tutku Yayıncılık

Peygamberimizi (s.a.v.) görmek, onun sohbetinde bulunmak ister miydiniz? Niçin? Söyleyiniz.
Cevap: Evet, Peygamberimizi görmek ve sohbetlerinde bulunmak isterdim. Çünkü o tüm insanlığa indirilmiş en özel ve değerli olan bir peygamberdir. 


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 119 Cevapları Tutku Yayıncılık

HADİS YORUMLAYALIM

“Canım elinde olana (Allah’a) yemin ederim ki eğer biriniz, Uhud (Dağı) kadar altını Allah yolunda harcasa bu, onlardan birinin bir ölçek ya da yarım ölçek sadakasına erişemez.”
Cevap: Peygamber Efendimizin sahabilere verdiği kıymet ve derecelerinin büyüklüğünden bahsedilmiştir.


AYET YORUMLAYALIM

“Andolsun ki o ağacın altında sana biat ederlerken Allah, o müminlerden razı olmuştur. Kalplerinde olanı bilmiş, onlara güven duygusu vermiş ve onları pek yakın bir fetihle ödüllendirmiştir. Yine onları elde edecekleri birçok ganimetlerle de mükâfatlandırdı. Allah üstündür, hikmet sahibidir.”
Cevap: Allah’ın kendisine biat eden Müslümanlardan razı olduğunu ve fetihle ödüllendirdiğini açıklamaktadır.


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Tutku Yayıncılık

ETKİNLİK

Yukarıdaki ayetlerde, sahabilerin hangi özelliklerinden söz edilmektedir? Bunları belirleyiniz. Belirlediğiniz özellikler üzerinde arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Yukarıdaki ayetlerde sahabilerin her zaman Peygamber Efendimizin yanında oldukları, daima ibadet ettikleri, misafirperverliklerinden söz edilmiştir.


5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları 115-116-119-120. Sayfa, Peygamberimizin Yol Arkadaşları: Sahabiler ve Hazılrık Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.