Cevap Yaz
5 Haziran 2022, 7:37 - Sena Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 131-132. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 131-132. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 131-132 cevapları konusunu paylaştık. 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 131-132. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 131-132. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Tutku Yayıncılık

A- Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Sahabiler, İslam ümmeti içinde niçin ayrıcalıklı bir nesildir? Açıklayınız.
Cevap: Çünkü Sahabiler Peygamber Efendimizin zamanında yaşamış onun ahlakıyla ahlaklanmış İslam’ın göz bebekleridir.


2. Sahabilerin İslam’ın doğru anlaşılmasındaki rolü nedir? Örneklerle anlatınız.
Cevap: Sahabiler Peygamber Efendimiz ile yaşamış ondan gördüklerini insanlara aktarmışlardır. İslam’ın doğru yaşanabilmesinde ve anlaşılmasında rolleri büyüktür.


3. Sahabilerin Peygamberimize (s.a.v.) olan sevgi ve bağlılığını örneklerle açıklayınız.
Cevap: 
Hz. Ebu Bekir’in Kureyşli müşrikler tarafından darp edilmesinden sonra uyanır uyanmaz  ilk Hz. Peygamberi sorması, Kureyş’e teslim edilen sahabenin Peygamber’in ayağına diken batmasına bile razı olmayacağını söylemesi. 


4. Peygamber Efendimizi (s.a.v.) neden sevmeliyiz? Düşüncelerinizi sınıfta anlatınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz Allah’ın elçisi, tüm insanlığa indirilmiş ilk ve son peygamber, bizim dinimizin peygamberi, adaletli, merhametlidir. Bu yüzden Peygamber efendimizi çok sevmeliyiz.


5. Peygamberimizin (s.a.v.) çocuk sahabilere yaklaşımı nasıldı? Örnek vererek anlatınız.
Cevap: Peygamberimiz çocuk sahabilere nazik, merhametli davranır, onlarla oyunlar oynarmış.


6. Sahabilerin dikkatinizi en fazla çeken özellikleri nelerdir? Defterinize listeleyiniz.
Cevap: Peygamber Efendimize koşulsuz bağlı olmaları ve Peygamberimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeleri.


7. Peygamberimiz (s.a.v.) sahabilerle ilgili neler söylemiş, bize ne gibi tavsiyelerde bulunmuştur? Belirtiniz.
Cevap: Peygamberimiz (s.a.v.) sahabileri övmüş, insanların en kıymetlileri olduklarını söylemiştir. 


8. Aşağıdaki şemayı çocuk sahabilerin adını yazarak örnekteki gibi tamamlayınız.
Cevap:
5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Tutku Yayıncılık


B- Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

9. Yukarıdaki hadiste esas anlatılmak istenen nedir?
Cevap: A) Sahabilerin fazileti 


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Tutku Yayıncılık

10. Aşağıdakilerden hangisi, Aşere-i Mübeşşere arasında yer almaz?
Cevap: B) Abdullah b. Abbas (r.a.) 


11. Aşağıdakilerden hangisi, Hulefâ-i Râşidîn olarak adlandırılan sahabiler arasında yer almaz?
Cevap: D) Hz. Hamza (r.a.) 


12. Kur’an-ı Kerim’i ilk tefsir edenlerden biri olan, Tercümanü’l-Kur’an (Kur’an’ın tercümanı, açıklayıcısı) lakabıyla da tanınan, Peygamberimizin (s.a.v.) kendisine dua ettiği ünlü sahabi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Abdullah b. Abbas (r.a.) 


C- Aşağıdaki hadislerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap: 

Hz. Peygamber (s.a.v.) zamanında yaşamış, çok kısa süre de olsa Resulullah’ı (s.a.v.) görmüş, onun sohbetinde bulunmuş ve Müslüman olarak ölmüş kimselere __sahabi__ denir.

Hz. Peygamberin (s.a.v.) sağlığında Müslüman olduğu hâlde Sevgili Peygamberimizi (s.a.v.) görme şerefine nail olamamış kimseler için sahabi nitelemesi kullanılmaz. Bunlara __muhadram__ denir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hayattayken bazı sahabilerini cennetle müjdelemiştir. Efendimizin (s.a.v.) cennetle müjdelediği on sahabiye __Aşere-i Mübeşşere__ denir.

Sahabilerin, Mekke yolunda, Hudeybiye’de bir ağacın altında Peygamber Efendimize (s.a.v.) biat etmelerine __biatı__ denir.


5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları 131-132. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.