Cevap Yaz
5 Haziran 2022, 7:33 - Sena Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 86-87-88. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 86-87-88. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. ünite değerlendirme çalışmaları konusunun da bulunduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 86-87-88 cevapları konusunu paylaştık. 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 86-87-88. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 86-87-88. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Tutku Yayıncılık

A- Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocuklarına ve torunlarına nasıl davranırdı? Örnek vererek anlatınız.
Cevap: Peygamber Efendimiz (s.a.v.), çocuklarına ve torunlarına merhametli, saygılı, hoşgörülü ve şefkatle davranırdı.


2. Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinde çocuklar kendini nasıl hisseder, hangi duyguları yaşardı? Açıklayınız.
Cevap: Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinde çocuklar kendini değerli, mutlu, huzurlu ve güvende hissederlerdi.


3. Peygamberimiz (s.a.v.), çocuklara değer verdiğini hangi davranışlarıyla göstermiştir? Örnek veriniz.
Cevap: Peygamberimiz (s.a.v.), çocuklara değer verdiğini onlarla ilgilenerek, severek, merhametle yaklaşarak ve onların derdini dinleyerek göstermiştir.


4. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yetimlere yaklaşımı nasıldı? Örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yetimlere merhamet ve sevgiyle yaklaşır hakları konusunda hassas davranırmış. Bir hadisinde  Allah’ım, ben iki zayıfın; yetimin ve kadının hakları konusunda (insanları) şiddetle uyarıyorum, onların haklarına el uzatılmasını (özellikle) yasaklıyorum.” demiştir.


5. Anne ve babalar, çocuklarına sevgilerini nasıl gösterebilirler? Aşağıdaki kutucuklara, bu konuyla ilgili örnekler yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Tutku Yayıncılık


B- Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

6. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) torunlarının adları hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: D) Hasan ile Hüseyin


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Tutku Yayıncılık

7. Peygamber Efendimizin (s.a.v.), biri hariç tüm çocukları kendisi hayattayken vefat etmiştir. Kızı ……… Sevgili Peygamberimizden (s.a.v.) altı ay kadar sonra hayata veda etmiştir. Boş bırakılan yere hangi isim getirilmelidir?
Cevap: A) Fâtıma (r.a.)


8. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir mümin, dünyaya gelen çocuğu için yukarıdakilerden kaç tanesini yapmalıdır?
Cevap: D) 4


9. Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklara davranışı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B) Şiddet


10. Peygamber Efendimizle (s.a.v.) ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) Peygamberimiz (s.a.v.) erkek çocuklarını kız çocuklarından fazla severdi. 


11. Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklarla olan ilişkilerini örnek alan bir Müslüman’dan, aşağıdaki davranışlardan hangisi beklenmez?
Cevap: D) Çocukları arasında ayrım yapmak


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Tutku Yayıncılık

C- Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlarla doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap: 

“Küçüklerimize sevgi ve şefkatle davranmayan, büyüklerimize ……saygı…….. göstermeyen bizden değildir.”

“Merhamet etmeyene ……merhamet….. olunmaz.”

“Müslümanların evleri içinde en hayırlı ev, içinde ……yetime……. iyi muamele edilen evdir. Müslümanların evleri içinde en kötü ev de yetime kötü muamele edilen evdir.” 

“Ben ve yetime kol kanat geren kimse, ……cennette…… şu iki elin parmakları gibi birbirine yakınız.” 

“Hiçbir anne ve baba, çocuğuna güzel ..…terbiye….. daha üstün bir miras bırakmış olamaz.”


5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları 86-87-88. Sayfa, 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.