Cevap Yaz
8 Nisan 2022, 11:57 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 9-10-13-14. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 9-10-13-14. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hazırlık Çalışmaları ile Peygamberimizin Doğduğu Çevre hakkında etkinliklerin cevaplarının olduğu 5. sınıf peygamberimizin hayatı ders kitabı sayfa 9-10-13-14 cevapları konusunu paylaştık. Peygamberimizin Doğduğu Çevre ve Hazırlık Çalışmaları ile ilgili cevaplarda eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 9-10-13-14. Sayfa Cevapları Tutku Yayıncılık

5.Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 9-10-13-14. Sayfa Cevapları Hazırlık Çalışmaları ve Peygamberimizin Doğduğu Çevre

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 9 Cevapları Tutku Yayıncılık

1. Genel Ağ, İslam tarihi vb. kaynaklardan, “Cahiliye Dönemi” kavramının anlamı ve bu dönemin özellikleri hakkında bir araştırma yapınız. Araştırmanızı sunu hâline getirip sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Cahiliye dönemi, İslam’dan önceki döneme verilen addır. Cahiliye döneminde kan davaları yaygındı, putperestlik vardı, kumar oynanırdı, içki yaygındı, tefecilik yapılırdı, kız çocukları değer görmez ve gömülürdü.


2. Peygamberimizin (s.a.v.)* çocukluk ve gençlik yıllarındaki ahlaki özellikleri hakkında bir araştırma yapınız.
Cevap: Peygamberimiz (s.a.v.) hoşgörülü, sabırlı, şükretmesini bilen, saygılı, sevgili, merhametli, vicdanlı, adaletli, adil, terbiyeli ve güvenilir bir insanmış. 


3. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) peygamberlik nerede, kaç yaşında ve ne zaman verilmiştir? Araştırınız.
Cevap: Hz. Muhammed’e peygamberlik Mekke’de Hira mağarasında, 41 yaşında, M.610 yılında verilmiştir.


4. Peygamberimiz (s.a.v.) İslam’ı insanlara anlatırken ne gibi baskılarla karşılaşmıştır? Araştırınız.
Cevap: Söyledikleri ile alay edilmiştir, işkence ve zorbalıklar yapılmıştır, namaz kılarken üstüne deve işkembesi konmuştur, geçtiği yollara dikenler konmuştur, kendisine, ailesine ve davasına inananlara boykot uygulanmıştır ve çocuklar kışkırtılarak Peygamber efendimizi taşlatmışlardır.


5. Şirk, müşrik, tevhit, hicret, muhacir, ensar, sahabe, suffe kavramlarının anlamlarını araştırınız.
Cevap: 

Şirk: Allaha ortak koşmak.

Müşrik: Allah’a ortak koşan kişi.

Tevhit: Allah’ın varlığına, birliğine, eşi ve benzerinin bulunmadığına inanmak.

Hicret: Müslümanların Mekke’den Medine’ye göç etmesi.

Muhacir: Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlar.

Ensar: Muhacire yurdunu açan Medineli Müslümanlar.

Sahabe: Hazreti Muhammet’in meclislerinde bulunmuş, onun söyleşilerini dinlemiş, davranışlarına tanık olmuş Müslümanlar.

Suffe: Kimsesiz Müslümanların eğitimi için yapılan yerler.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 10 Cevapları Tutku Yayıncılık

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını niçin öğrenmeli, onu doğru tanımak için neler yapmalıyız? Söyleyiniz.
Cevap: İslam’ı hakkı ile öğrenmek ve hayatımıza geçirebilmek için Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeliyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz Allah’ın en sevdiği kulu, peygamberi, Kur’an-ı Kerim’in vücut bulmuş halidir. 


AYET  YORUMLAYALIM

“Andolsun ki Resulullah sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.”
Cevap: Ayette Peygamber Efendimizin, Allah’a ve ahirete inananlar için gönderildiği, Allah yolunda gidenlere en iyi örnek olduğu anlatılmaktadır.


Peygamberimizin (s.a.v.) doğduğu çevre hakkında neler biliyorsunuz? Söyleyiniz.
Cevap: Peygamberimizin doğduğu Mekke kurak bir iklime sahipti, geçim ticaretle sağlanıyormuş, kadınlar değer görmüyor, erkekler birden fazla kadın ile evleniyorlarmış, he dinden insan bulunuyormuş, insanlar tanrı inancına sahip olsalar da putlara tapıyorlarmış.


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Tutku Yayıncılık

AYET  YORUMLAYALIM

“Onlardan birine kız çocuğu müjdelendiği zaman öfkelenmiş olarak yüzü kapkara kesilir. Kendisine verilen müjdenin kötülüğünden dolayı kavminden gizlenir. Onu, aşağılık duygusu içinde yanında mı tutsun yoksa toprağa mı gömsün? Bakın ki verdikleri hüküm ne kadar kötüdür.”
Cevap: O dönemde kız çocuklarına değer verilmediği, utanç kaynağı olarak görüldüğü, canlı canlı gömüldükleri anlatılmaktadır.


5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları Tutku Yayıncılık

ETKİNLİK

İslamiyetten önceki dönemde insanların içinde bulunduğu olumsuzluklar, toplumda ne gibi sorunlara ve kötülüklere sebep olur? Siz böyle bir dönemde yaşamak ister miydiniz? Neden? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İslamiyet’ten önceki dönemde hile, içki, gasplar insan hayatını zorlaştıran, toplum huzurunu bozan olumsuzluklardır. Ben böyle bir dönemde yaşamak istemezdim. Çünkü o dönemde eşitlik yokmuş, kadınlar hor görülüyor öldürülüyormuş.


5.Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları 9-10-13-14. Sayfa, Hazırlık Çalışmaları ve Peygamberimizin Doğduğu Çevre 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.