Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
18 Ekim 2019, 13:57
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1246

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 29. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

2019-2020 5. Sınıf Yargı Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 29. sayfa cevapları Hazırlık Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Yargı Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

1. Peygamber kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Peygamber, Allah tarafından insanlar arasından seçilen, Allah’ın emir ve buyruklarını insanlara tebliğ edip onlara doğru yolu gösteren bir insandır.

2. Peygamberlere neden ihtiyaç duyulmuştur? Araştırınız.
Cevap: İnsanlar zaman zaman diğer insanların etkisine maruz kaldığı için yoldan çıktılar ve sahte tanrılara inanmaya başladılar. Bu nedenle Allah insanlara peygamber göndermiştir.

3. Peygamberlerin hayat hikayeleri hakkında bilgi toplayınız.
Cevap: Peygamberler hayat hikayeleri her zaman zor ve sınav içerir. Peygamberler bir olay ile sınanır ve bu olaydan her zaman bir sonuç alır.

4. Resul ile Nebî arasındaki farkı araştınız.
Cevap: Resul kendine kutsal bir kitap indirilmiş peygamber demektir. Nebi ise peygamberin eş anlamlısıdır.

5. Son peygamber ne demektir? Araştırınız.
Cevap: Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’dir. Bunun anlamı Hz. Muhammed son peygamberdir ve ondan sonra başka hiç bir peygamber gönderilmeyeceğini açıklar.

6. Lütuf kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Önemli bir yerden gelen iyi davranış ve özel iyilik.
Cümle: Allah, peygamberlerine cenneti lütfetmiştir. 

7. Tebliğ kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Tebliğ açıklamak, bildirmek anlamına gelir.
Cümle: Peygamberler, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ eder.

8. Sıdk kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap:  Sıdk kelimesi bir sıfattır ve peygamberlerde bulunur. Sıdk doğru sözlü olmak anlamına gelir.
Cümle: Hz. Muhammed gibi tüm peygamberlerde Sıdk özelliği vardır.

9. Emanet kelimesinin anlamını araştırınız ve bir cümlede kullanınız.
Cevap: Emanet güvenilir olmak demektir.
Cümle: Peygamber efendimiz Arap Yarımadasındaki en emanet kişiydi.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 27-28. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (4 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,75)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor