Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
3 Haziran 2019, 14:51
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 53. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları

2019-2020 5. Sınıf Yargı Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı 53. sayfa cevapları Hazırlık Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Yargı Yayınları Sayfa 53 Ders Kitabı Cevapları

4. ÜNİTE: EN GÜZEL ÖRNEK PEYGAMBERİMİZ (s.a.v.)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Allah (c.c.) ile Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) arasındaki sevgiyi araştırınız.
Cevap: Peygamber efendimiz Allah’ı o kadar sever ki bir sözünde “Bir elime ayı diğer elime güneşi koysanız yine bu yoldan dönmem” diyerek hem davasına hem Allah’a olan sevgisini belli etmiştir.

2. Riya ve ihlas kavramlarını araştırınız.
Cevap: Riya ikiyüzlü insanlara denir. İhlas ise temiz, saf, günahlardan arınmış anlamına gelir.

3. Size en yakın camiden gelen ezanı dinleyiniz, saatini ve hangi vakit namazının habercisi olduğunu defterinize yazınız.
Cevap: Öğleden sonra saat 3 gibi ikindi vaktinin ezanı okunmaktadır.

4. Abdestin beden temizliğindeki önemini araştırınız.
Cevap: Abdest bedenimizi manevi olarak hemde fiziksel olarak temizliyor. 

5. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) hayatında namazın yeri ve önemini araştırınız.
Cevap: Peygamber efendimiz s.a.v hayatı boyunca namazını asla terk etmemiş ve bolca sünnet namaz kılmıştır. 

6. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) insani özelliklerini araştırınız?
Cevap: Hz. Peygamberimiz merhametli, saygılı ve şefkatli bir insandı.

7. Temizlik alışkanlıklarımızı kontrol edelim, arkadaşlarımızla nasıl temizlik yaptığımızı tartışalım.
Cevap: Her gün uyandığım zaman elimi yüzümü yıkarım, yemekten önce ve sonra yıkarım. 

8. Riya kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: Riya kelimesi ikiyüzlü insanlara denir.

9. İhlas kelimesinin manasını araştırınız ve cümlede kullanınız.
Cevap: İhlas, temiz, saf ve kötülükten arınmış günahsız kişilere denir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı 51-52. Sayfa Cevapları Yargı Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.